Leendő idegenvezetőként kérdezem, hogy melyik nyelvet lenne érdemes megtanulni ( a német után), ahhoz, hogy eltudjak helyezkedni?
Itthon?
Angol, német, orosz esetleg francia vagy olasz.
Én is idegenvezető vagyok, és nagyon nehéz elhelyezkedni bármelyik nyelvvel is, de angolosból annyira sokan vannak, hogy neked semmiképp nem ajánlom. Nálunk a csoport 70%-a angollal végzett (maradék némettel... főleg... alig volt oroszos, olaszos, én személy szerint lengyeles). Egyszerűen nincs szükség ennyi angolosra.
A norvég jó lenne, mert az tényleg igen-igen ritka! Viszont... igazából a norvég turista is ritka madár felénk, nem hiszem, hogy sok melód lenne. Én mindig élénken figyelem a Magyarországra jövő külföldieket, de nem hiszem, hogy valaha láttam volna egy darab norvégot is nálunk.
Nézd meg a tendenciákat, mostanában kik jönnek ide? Olaszok, oroszok, hollandok, lengyelek, spanyolok, ilyesmi.
Igen, erről olvastam is, bár ez logikus, mert itthon sokan az angolra és a németre hajtanak inkább. :)
Viszont lehet, ha külföldön dolgoznék, mint idegenvezető (ez már minimum 2-3 nyelvet jelent)nagyobb sikerrel járnék... :)
köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!