Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Koreaiban mi a hangul írás?...

Koreaiban mi a hangul írás? Mikor használjuk?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nemrég elkezdtem tanulgatni koreait, de már is beleütköztem valamibe... Láttam a hangul írást, ami eltér a simától

Tehát pl az a : 아 az simában ilyen de hangulban meg csak ennyi : ㅣ

Valaki aki tapasztalt koreaiban tudna segíteni?

Amit még nem értek, hogy a gat szótagra valamiért rengeteg fajtát találtam. Eddig a duolingoval tanultam, remélem mindent pontosan mutat, de valamiért erre egyedül mutatott vagy 4-et: 갔, 갓, 같. Erre ennyi van?

Meg most ez lehet fura kérdés, de koreaiban van észak és dél koreai nyelv? Melykiejt érdemes megtanulni?

Előre is köszönöm annak aki válaszol!

2021. okt. 21. 20:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Igaz nem a #19-es vagyok, de azért lehet baj ha nem friss egy forrás, mert az évek alatt változhatnak a szavak jelentései egy nyelvben.

Például vegyük magyarul a "hold" szót. Az régen hónapot is jelentett csak akkor még "hód"-nak írták (lásd: Zrínyi művei). :)

Ha tudsz angolul akkor ajánlom, hogy nézz meg pár discord szerver ezen a linken. Ilyen nyelvtanulós szervereken sokat tudnak segíteni az emberek.

[link]

2021. okt. 23. 23:37
 22/29 anonim ***** válasza:
#19 vagyok. Azért írtam, hogy nem friss, mert az azt jelenti, hogy nem most kezdték a blogot, nem fogják frissíteni, nem lesz több lecke rajta. Illetve végignézted a leckéket? Mit szeretnél annyira megtanulni ott? Nem bántásból, de az a szó mennyiség, ami ott szerepel, szerinted elég lesz bármire is? Meg tudsz tanulni onnan kb 50 szót és kifejezést, nagyon max 60-at. Ez még az alapszint szókincsének sem felel meg, ami aktív tudás esetén minimum 1200 szót jelent (passzív tudás esetén ez már 2500 szó).
2021. okt. 24. 08:45
 23/29 A kérdező kommentje:

Okés, értem. Akkor milyen oldalt javasolsz? Vagy nem ismersz ilyet?

2021. okt. 24. 09:11
 24/29 anonim ***** válasza:
Magyar oldalakat nem ismerek. De írtam, hogy van egy magyar nyelvű koreai nyelvkönyvem, érdekes hogy az viszont nem kell.
2021. okt. 24. 11:02
 25/29 A kérdező kommentje:

Hol mondtam én, hogy nem kell? Amúgy őszintén nem is rémlik, hogy írtad..

2021. okt. 24. 11:25
 26/29 anonim ***** válasza:
Talán végig kéne olvasni a válaszokat! :')
2021. okt. 24. 11:27
 27/29 A kérdező kommentje:
Talán végig is olvastam! De én kérek elnézést, hogy nem emlékszem az összesre pontosan a 26 válaszból.
2021. okt. 24. 15:31
 28/29 anonim ***** válasza:
A 13. válaszban írtam, hogy van könyvem, és el tudom küldeni annak aki kéri. De látom nehéz volt újra átnézni a válaszokat hogy ezt megtaláld.
2021. okt. 24. 15:51
 29/29 A kérdező kommentje:

Ezt normálisan is leírhattad volna. Nem végzetes hiba, hogy elfelejtettem. Egyébként ha megkérdezhetem hol vásároltad?

2021. okt. 24. 15:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!