Koreaiban mi a hangul írás? Mikor használjuk?
Sziasztok! Nemrég elkezdtem tanulgatni koreait, de már is beleütköztem valamibe... Láttam a hangul írást, ami eltér a simától
Tehát pl az a : 아 az simában ilyen de hangulban meg csak ennyi : ㅣ
Valaki aki tapasztalt koreaiban tudna segíteni?
Amit még nem értek, hogy a gat szótagra valamiért rengeteg fajtát találtam. Eddig a duolingoval tanultam, remélem mindent pontosan mutat, de valamiért erre egyedül mutatott vagy 4-et: 갔, 갓, 같. Erre ennyi van?
Meg most ez lehet fura kérdés, de koreaiban van észak és dél koreai nyelv? Melykiejt érdemes megtanulni?
Előre is köszönöm annak aki válaszol!
Igaz nem a #19-es vagyok, de azért lehet baj ha nem friss egy forrás, mert az évek alatt változhatnak a szavak jelentései egy nyelvben.
Például vegyük magyarul a "hold" szót. Az régen hónapot is jelentett csak akkor még "hód"-nak írták (lásd: Zrínyi művei). :)
Ha tudsz angolul akkor ajánlom, hogy nézz meg pár discord szerver ezen a linken. Ilyen nyelvtanulós szervereken sokat tudnak segíteni az emberek.
Okés, értem. Akkor milyen oldalt javasolsz? Vagy nem ismersz ilyet?
Hol mondtam én, hogy nem kell? Amúgy őszintén nem is rémlik, hogy írtad..
Ezt normálisan is leírhattad volna. Nem végzetes hiba, hogy elfelejtettem. Egyébként ha megkérdezhetem hol vásároltad?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!