Hogyan van angolul a következő? Látván, hogy elaludt, kimentem a szobából. Jó ahogy írtam? Seeing he fall asleep, I went out of the room.
Figyelt kérdés
2021. szept. 7. 15:25
1/8 anonim válasza:
Seeing that he fell asleep, I left the room.
2/8 anonim válasza:
Having seen him fall asleep, I left the room.
3/8 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztam le, szóval nem tudom most mi is a jó válasz, főleg nem írt senki újat és nem indokolta meg.
2021. szept. 8. 08:48
4/8 anonim válasza:
Így szokták a lepontozók...
Mindkét fenti mondat jó lehet, csak eltérő nyelvtani szerkezetet használnak – bár a 2. azért angolosabb. Nem tudom, melyik nyelvtani szerkezetet gyakorlod (feltételezem, hogy ez valamilyen iskolai gyakorló mondat).
A második mondatban a having seen előidejűséget fejez ki a seeing-hez képest, tehát azután mentél ki, miután láttad. De a seeing is jó lehet, hiszen az ok-okozati összefüggés az előidejűség explicit kifejezése nélkül is egyértelmű: nyilván előbb aludt el, aztán mentél ki.
Az, hogy a see/hear után tagmodat van (see that he fell asleep - 'láttam, hogy elaludt'), kevésbé angolos, mintha szimplán infinitív lenne (see him fall asleep - 'láttam őt elaludni').
5/8 A kérdező kommentje:
Köszik, főleg #4-es. Igazából a fall asleep részen akadtam el leginkább, hogy ott ilyenkor mi is a jó, kell-e múltidő, ezért tettem fel a kérdést.
2021. szept. 8. 10:39
6/8 anonim válasza:
Seeing he had fallen asleep, I went out pf the room.
7/8 anonim válasza:
After having received visual confirmation that the male speciman has entered an inhibited state of mind and body, I made the decision to exit the space that he habitated
8/8 A kérdező kommentje:
omg:)
2021. szept. 8. 20:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!