Hahaha... Vicces volt. Amúgy szerintem gáz és idegesítő is.
2021. aug. 31. 09:53
2/16 anonim válasza:
Igen
2021. aug. 31. 09:54
3/16 anonim válasza:
Akkor hát nem én vagyok az egyetlen, akinek ez sokszor fájdalmas! Igen, de nem mindig. függ attól, hogy milyen szó az, amit használ. A magyarosított angol szavak is hülyeségek, mint pl. a lájkolni, csetelni, de ez már valahogy bekerült a nyelvbe. Viszont amikor csak véletlenszerűen belenyomnak valamit, azt én sem bírom. Főleg azért nem, mert Angliában élek és egy kicsit úgy látom, hogy azért teszik bele ezeket a szavakat, mert intelligensebbnek szeretnék magukat mutatni. Pedig ezzel csak azt mutatják meg, hogy még a saját nyelvüket sem tudják rendesen beszélni.
2021. aug. 31. 09:58
4/16 anonim válasza:
Attól függ. Vannak jövevényszavaink, amik már beépültek a magyar nyelve, német, szláv, török, latin stb. eredetűek, ugyanígy az angolból is vettünk át sok szót. Azok egyáltalán nem zavarnak, de ha valaki "fensziskedni" akar, az már igen.
2021. aug. 31. 10:03
5/16 anonim válasza:
Én használom, ismerőseimet és engem nem zavar.
2021. aug. 31. 10:06
6/16 anonim válasza:
Attól függ. Vannak olyan szakszavak, amik magyarul nem léteznek vagy nincsenek használatban.
2021. aug. 31. 10:13
7/16 anonim válasza:
Engem is zavar, és kicsit örülök neki, hogy ezzel akkor nem vagyok teljesen egyedül.
Az ilyen "lájkoltam" szintű dologhoz hozzá is szoktam már (úgy, ahogy), de amikor indokolatlanul beletesznek egy angol szót a mondandójukba, az kicsit tud idegesíteni. Azt meg egyenest kellemetlennek tartom, amikor (szándékosan?) rosszul ejtik ki, vagy használják a szót, de rosszul, mert mást jelent, mint gondolták.
2021. aug. 31. 10:22
8/16 anonim válasza:
Engem tízen évesektől nem zavar mert ők még mondanak furákat. Max ha rokon gyerek akkor megmosolygom és megmondom neki, hogy ez kicsit gáz és ne csinálja ha nem akarja, hogy hülyének nézzék.
Viszont ha felnőttek csinálják attól a falra mászok. Múltkor a munkahelyemen két srác, mindkettő 25+, mondja egy másnak "hallod bro, ez nagyon" déndzsör" (direkt így írtam), És irodában dolgozom 😂🤦♀️ hát inkább arrébb mentem. Még ha egy építkezésen hallottam volna a 4 osztályosoktól, de viszonylag tanult emberektől... Nem értem, és nagyon gáznak tartom, ha valaki így beszél.
2021. aug. 31. 10:57
9/16 anonim válasza:
Éppen úgy, mintha argót használ!
2021. aug. 31. 11:37
10/16 anonim válasza:
Ha valaki tudálèkossàgbol hasznalja (nagyon kevesen az en multis kornyezetembe) az lehet zavaro bar engem nem erdekel
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!