Angol! Hogyan lehetne a lenti kifejezéseket még inkább nyomatékossá tenni? Lent több, csak nem engedte a rendszer itt megkérdezni.
Figyelt kérdés
Hogyan lehetne a "Nagyon köszönöm" vagy "Igazán köszönöm" kifejezéseket még inkább nyomatékossá tenni?
Nem muszáj szó szerint fordítani, hanem az a lényeg, hogy az menjen át akinek írom, hogy NAGYON HÁLÁS vagyok neki.
A kérdésem eredetileg tartalmazta a "köszönöm" szót, ezért nem engedte a rendszer, hogy feltegyem rendesen, csak itt, a megjegyzésekben.
Köszi a segítséget! :)
2021. jún. 16. 16:42
1/19 anonim válasza:
Thank you so much, I'm very greatful.
2/19 anonim válasza:
pl.:
I'm truly grateful. / I'm beyond grateful.
From the bottom of my heart, thank you.
I can't thank you enough.
3/19 anonim válasza:
mindenképp grateful, nem greatful a hálás!
5/19 anonim válasza:
Thanks a lot, I very appreciate what you did for me
6/19 anonim válasza:
Very appreciate, ötös? Ugye ezt nem gondoltad komolyan?
8/19 anonim válasza:
I really appreciate it / I very much appreciate it
Ahogy az 5-ös írta, úgy nem szokták mondani.
9/19 anonim válasza:
Nem csak hogy nem szokták, egyenesen helytelen. A very nem kapcsolódik igéhez. (Kapcsolódhat a much-hoz, ami meg kapcsolódhat igéhez, ahogy az a 8-as második mondatában is látszik, de önmagában nem.)
10/19 anonim válasza:
Pedig én már hallottam azt, hogy "I very appreciate" angol nyelvterületen. Attól, hogy nem elterjedt, még nem hibás, talán a könyvekben azok, meg itt a gyakorikerdeseken, ahol lepontozzák az embert azért, mert a könyvből tanult angolos azt hiszi, hogy a valóó életben másképp is beszélnek xd
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!