Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 32 évesen meg lehet tanulni...

32 évesen meg lehet tanulni még C1 szinten angolul, ha eddig is max B1 szintre jutottam az utóbbi években pedig az A2-re csúsztam vissza?

Figyelt kérdés

Igaz sosem érdekelt igazából és sosem tanultam folyamatosan és szorgalmasan ugyanakkor magyarul is alig beszélek, esélyes, hogy autista vagyok meg ADHD-s csak senki nem diagnosztizált.

Mivel a nyelvtanulási képesség a kor előrehaladtával egyre inkább csökken és én már idős vagyok így az a kérdésem, hogy ilyen körülmények függvényében van még esélyem - ha igen hogyan - eljutni egy C1 szinte, hogy a filmeket eredetiben értsem meg, folyékonyan tudjak bárhol beszélni és akár komoly prezentációkat adni (IT munkakörben dolgozom)?

tegnap 20:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Meg.
tegnap 20:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség, nyelvet tanulni mindig lehet, sőt, szakemberek szerint az időskori elhülyülés ellen is hatékony.

Csinálni kell, és kész, ez a recept. Aki netán kevesebb nyelvérzékkel rendelkezik, mint szerencsésebb társa, az is behozhatatlan előnyre tesz szert, ha szinte minden nap foglalkozik a nyelvvel.

Van elég recept, hogy azon tevékenységeket, amelyeket szeretnél, jobban tudjad alkalmazni. Persze, az ostobaságokat (én csak egy tankos játékkal játszottam, aztán most Oxfordban tanítok angol nyelvtant) ki kell tudni gyomlálni. Viszont ez nem lesz olcsó. Beszédet csak beszéd útján lehet gyakorolni. Magyarral meg nem jó, mert félrevisz. Megfelelő szintű angol/amerikai (mondjuk ki, művelt) nem sok lehet idehaza.Hallgatás erősítésére ajánlanám a BBC 4 politikai műsorait, a honlapjukról elérhető.

tegnap 21:01
 3/6 A kérdező kommentje:

"én csak egy tankos játékkal játszottam"

Megkérdezhetem, hogy melyik ez a játék?

tegnap 21:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az a lényeg, hogy "sosem érdekelt". Ha meg van a motiváció, menni fog. Én is későn érő típus vagyok. Hasonló korban kezdtem el újra foglalkozni a nyelvvel gyenge épphogy B1-ről fél év alatt erős B2 lett. Aztán most megint felejtettem valamennyit, mert akkor a nyelvvizsga kellett elsősorban a diplomámhoz. De érzem, hogy ha megint lendületet kapnék menne ez tovább c1-re is. Most épp új nyelvbe kezdtem, ezért is szorult háttérbe az angol, de hiszem, hogy a kor nem sokat számít. A lelkesedés és a befektetést energia fontos igazán. (Nincs kizárva, hogy nekem is van figyelemzavarom, de ez szerencsére a nyelvtanulásbam kevésbé gond. Nem baj, ha néha elveszted a fonalat, bármikor újra bekapcsolódhatsz. )
tegnap 21:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja, meg nekem se jó magyarul se a szóbeli kommunikációm. Hát idegen nyelven sem sajnos, de ezzel próbálok nem foglalkozni, és nem ébreszteni a motivacióm, mert nem csak ebből áll a nyelvtudás. Ott van az íráskészség, hallás utáni szövegértés. Meg ha van kis időd készülni a prezentációra, akkor a szóbelivel is meg tudsz majd birkózni. Legalábbis nekem ez szokott magyarul/angolul is segíteni, hogy átgondolom előtte a mondandóm
tegnap 21:38
 6/6 anonim ***** válasza:

"Megkérdezhetem, hogy melyik ez a játék?"

Nos, ha nem értetted, hogy én mások hihetetlen történeteire utaltam, akkor tán jobb lesz, ha valami más önfejlesztési terv után nézel.

tegnap 23:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!