Hogy kell kiejteni az angol szavakat? Mi a titka ennek?
Amikor meglátok egy tökre idegen angol szavat és azt se tudom magyarul az mit jelent, akkor honnan fogom tudni rögtön, hogy hogyan kell kiejteni az angol szavat?
Pl: abound
Az ismeretlen szavak kiejtése még az angol anyanyelvű beszélőknek sem mindig egyértelmű.
Tény, hogy van benne logika, de sajnos vannak kivételek is szép számmal, ezért minden egyes ismeretlen szó kiejtését célszerű megnézni egy szótárban, hogy nehogy rosszul tanuld meg a kiejtését, mert utólag nagyon nehéz átszokni a helyesre.
"Tehát kb mindegy, hogy az apple-t epöl, eplö, epl-nek ejtem ki?"
Azért kivi lennék, ezt vajon miből deriváltad, mikor szerintem tök egyszerű mondatokkal és mondanivalóval ilyent annyira nem írtak le előtted, hogy az már fáj. :D
Az angol szavak kiejtésének a ,,titka" : meg kell tanulni azt , hogy bizonyos betűkombinációknak milyen hangértéke van a legtöbb esetben- ee=i:,
ew=ju:, oa=ou stb. De.... , mivel az angol helyesírás a hagyományokon alapul , sok kivétel van még az állandósult betűkapcsolatok terén is. Úgyhogy nem egyszerű.
Angolban van egy csomó dialektus, amin belül van egy megegyező rendszer ami szerint más-más hangzása van egy adott szónak.
Pl az "up" lenn délen "aáp", de fenn északon Manchester körül már "uop".
Én igaza van a hármasnak, pl a Worcestershire szószt az amcsik se nagyon tudják kimondani, ezen röhög a fél tiktok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!