Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy kell kiejteni az angol...

Hogy kell kiejteni az angol szavakat? Mi a titka ennek?

Figyelt kérdés

Amikor meglátok egy tökre idegen angol szavat és azt se tudom magyarul az mit jelent, akkor honnan fogom tudni rögtön, hogy hogyan kell kiejteni az angol szavat?

Pl: abound

2021. aug. 30. 21:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
ra kell erezni, minel tobbet beszeled a nyelvet, annal konnyebben jon. de van aki ebben nem annyira tehetseges, az szimplan utana kell nezzen. nyelverzek kerdese
2021. aug. 30. 21:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet szokni, van benne rendszer, és akkor már 90-95%-osan magától jön. Persze akad kivétel vagy bizonytalanság, pl hogy egy oo-t ó-nak kell épp ejteni vagy u/ú-nak.
2021. aug. 30. 23:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az ismeretlen szavak kiejtése még az angol anyanyelvű beszélőknek sem mindig egyértelmű.

Tény, hogy van benne logika, de sajnos vannak kivételek is szép számmal, ezért minden egyes ismeretlen szó kiejtését célszerű megnézni egy szótárban, hogy nehogy rosszul tanuld meg a kiejtését, mert utólag nagyon nehéz átszokni a helyesre.

2021. aug. 31. 07:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Tehát kb mindegy, hogy az apple-t epöl, eplö, epl-nek ejtem ki?
2021. aug. 31. 07:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Épp ellenkezőleg! Egyáltalán nem mindegy. Ezért kell szótárban utánanézni.
2021. aug. 31. 07:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Eplö-nek egészen biztosan nem, epl-nek meg így, ahogy le van írva, nem tudod, mert szótagképző az l, amit nem lehet írásban jelölni. De némi kiejtési eltérés belefér a normába, hiszen régiónként is változik, és jó esetben nem akadályozza a megértést.
2021. aug. 31. 07:58
 7/10 anonim ***** válasza:

"Tehát kb mindegy, hogy az apple-t epöl, eplö, epl-nek ejtem ki?"

Azért kivi lennék, ezt vajon miből deriváltad, mikor szerintem tök egyszerű mondatokkal és mondanivalóval ilyent annyira nem írtak le előtted, hogy az már fáj. :D

2021. aug. 31. 16:07
 8/10 uyscuti ***** válasza:
100%

Az angol szavak kiejtésének a ,,titka" : meg kell tanulni azt , hogy bizonyos betűkombinációknak milyen hangértéke van a legtöbb esetben- ee=i:,

ew=ju:, oa=ou stb. De.... , mivel az angol helyesírás a hagyományokon alapul , sok kivétel van még az állandósult betűkapcsolatok terén is. Úgyhogy nem egyszerű.

2021. aug. 31. 17:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Angolban van egy csomó dialektus, amin belül van egy megegyező rendszer ami szerint más-más hangzása van egy adott szónak.

Pl az "up" lenn délen "aáp", de fenn északon Manchester körül már "uop".

Én igaza van a hármasnak, pl a Worcestershire szószt az amcsik se nagyon tudják kimondani, ezen röhög a fél tiktok.

2021. szept. 2. 00:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem ez sosem okozott nehézséget, valahogy az angol szavak kiejtése mindig is könnyen ment. Viszont más nyelveknél, pl. német, francia, olasz már egyáltalán nem megy ilyen könnyen a szavak kiejtése, hiába sikerült az angolra ráérezni. Szerintem ez egyénfüggő, valakinek ez megy könnyebben, valakinek az, valakinek egyik sem, valakinek mindegyik.:)
2021. szept. 12. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!