Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Honnan jön az a mondás, hogy...

Honnan jön az a mondás, hogy "pisilnek érte a lányok"?

Figyelt kérdés
Kisfiúkként kaptuk meg néha nagymamánktól, hogy olyan helyesek vagyunk, meg olyan szép szál legények / jóképűek leszünk, hogy "pisilni fognak értünk a lányok". Már gyerekként is felfogtam, hogy ez valami olyasmit jelent, hogy tetszeni fogunk a lányoknak. Viszont sosem értettem, hogy miért pisilnének. Azon kívül, hogy a pisi is a punciból jön, nem sok közét látom a szexualitáshoz, szerelemhez, vonzódáshoz. Kb. 20 év után most újra találkoztam a kifejezéssel, de olyan formában, hogy "értem állva pisilnek a lányok". Ez mit jelent? Honnan jön az egész szólás vajon?

2021. jún. 21. 23:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10 ok, de miért olajat?
2021. jún. 22. 09:17
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

#11, ezt az olaj verziot 59 ev alatt nem hallottam. A masikat annal tobbet. Talan erdelyi szoveg?

Viszont, ott van a “hogy ossze nem pisiljem magam!”

Gunyos - ennyire kellene orulnom, meglepodnom?

Szoval #10-nel a pont.

2021. jún. 22. 15:17
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

“ Talan erdelyi szoveg?”

Fejér megyei vagyok. Azt hiszem elég messze van Erdélytől, 90-ig nem is nagyon láttunk ott erdélyieket. Viszont amikor még viccesen fokozni akarták, akkor mondtak benzint is, de az olaj volt a “hivatalos”.

2021. jún. 22. 16:44
 14/16 A kérdező kommentje:

"Nekem úgy mondták hogy: olajat pisilnek utánad a lányok." - olajjal még nem hallottam, de belegondolva, lehet, hogy úgy szólt, hogy "utánad/utánatok" fognak pisilni. Már nem emlékszem pontosan.

"Viszont fontos dolog, hogy a pisi NEM a punciból jön." - Természetesen nem hiszem azt, hogy a pisi a vaginából jön. Ugyanakkor az én szóhasználatomban a punci az egész női nemiszervet kell érteni, a "pisilővel" együtt. A kislányodnak sem azt mondod, hogy a húgycsövedből vizelsz kislányom, hanem hogy a punciból jön a pisi. Legalábbis én biztosan így egyszerűsíteném le.

"“ Talan erdelyi szoveg?”" - az olaj dolog nem tudom honnan jön, de ha érdekes, én Felvidékről származom.

2021. jún. 23. 00:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Koszi, gondoltam valami mas tajrol, tajszolas lehet ez az olaj.
2021. jún. 23. 02:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, akkor a felvidék lehet a közös pont, mert nálam is egyik félről felvidékiek. Pontosabban egyik nagyszülő jött onnan fejérbe.
2021. jún. 23. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!