Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Izraelben a "Gal" név az most...

Izraelben a "Gal" név az most női vagy férfi név?

Figyelt kérdés

Ugye van a Gal Gadot nemű színésznő, őt szerintem mindenki ismeri mert nagyon híres, ő ugye egyértelműen nő. ( [link] )

Viszont nézek úszást a tévében és ma is volt a férfi mezőnyben egy "Gal Cohen Groumi" nevű emberke a férfiaknál, aki elég egyértelműen férfi volt (mondjuk inkább még csak fiú, tekintve hogy 20 éves sincs). Meg volt régebben szintén az úszásban egy Gal Nevo nevű ember, ő is férfi volt. ( [link] )

Úgy tudom Gal Gadotnak a neve nem művésznév, hanem a születési neve. Ahogyan tudtommal Izraelben nyugati névsorrend van, tehát ami elől van az keresztnév és nem vezetéknév/családnév.

Ergo a Gal ott keresztnév, de férfi és nő is viseli, mint a mellékelt ábra mutatja. Akkor most ez a név micsoda igazából? Becenév?

2021. máj. 20. 22:32
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*Gal Gadot NEVŰ színésznő, bocsánat
2021. máj. 20. 22:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ferfi, noinevkent is hasznaljak. Jelentese “hullam “.
2021. máj. 20. 23:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A héberben a legtöbb névnek van jelentése, és a jelentés függvényében adják fiúknak vagy lányoknak.

Vannak szavak, amik nőiesek pld Ofra őzike, azt lánynak adják, vagy Árje oroszlán, azt fiúnak. De van egy-két szó, ami illik lányra is fiúra is, pld a Gál hullám.

2021. máj. 21. 09:54
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, ezt nem tudtam eddig. Pont ma találtam még egy ilyen nevet, a Bar-t, ugye ott is van ilyen nevű modell, szépségkirálynő hogy bar Rafaeli, aztán ma megint nézem az úszást és a hapsiknál is volt egy Bar nevű fickó, szóval akkor nem is egy ilyen név van.

De viszont akkor ezekről az emberekről hogy mondod meg hogy férfi vagy nő ha nem látod őket élőben, csak a nevüket?

2021. máj. 21. 12:16
 5/12 anonim ***** válasza:
79%

Angolban is van unisex nev.

Taylor, Ashleigh, stb.

2021. máj. 21. 13:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

No vagy ferfi, szovegkonyextusbol kitunik. Ha nem, hat akkor ugy jartak. Amugy sok szulo direkt azert ad ilyen neveket, mert nem akar nemspecifukosat adni. Vagy tiszteletbol egy rokonnak, stb. akinek ez a neve. A zsidovallasban elvart, hogy egy halott rokon utan nevezzek el a gyereket.

Nekem volt egy tanarnom, akinek Raelene a neve.

Rae-nek hivta magat. Sokszor mergelodott, hogy irasban, ismeretlenul mindig ferfinek hittek. Nem tudtam egyeterteni vele vagy sajnalni. Irja ki a teljes nevet, brcenevet csak csaladon belul vagy haverokkal hasznalja, ha nem hat akkor hallgasson.

2021. máj. 21. 13:24
 7/12 anonim ***** válasza:
71%
Hát pedig a Rae elég nőies, a Ray lenne férfias.
2021. máj. 21. 18:14
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Olvastam egy könyvet, ahol Szikh vallású volt a család, azt írta, náluk nincs olyan, hogy férfinév, női név, mind uniszex és onnan tudod, hogy fiú vagy lány, hogy utána van egy Kaur (ez a lány), vagy egy másik szó, amire nem emlékszem, akkor fiú.
2021. máj. 22. 17:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb olyan nyelvben ahol a neveknek jelentésük van előfordulnak unisex nevek.

Van egy magyar népmese, Rózsa és Ibolya, ott a fiú neve a Rózsa. Pedig ez lehet nálunk lánynak is a neve.

2021. máj. 22. 17:56
 10/12 anonim ***** válasza:
#8 Singh a fiú vezetéknév a szikheknél, oroszlánt jelent, a Kaur meg hercegnőt. Az indiai kasztok eltüntetésére találta ki az alapító, ami elég menő. (a kaszt látszott a vezetéknévből)
2021. máj. 23. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!