Milyen regényeket, esetleg verseket olvastok angolul?
Akkor nézzük mi van eddig: ha valamit rosszul irtam javits ki!
E. Brontë Wuthering Heights Angol 1847
Sir W.Scott Rob Roy Skót/Angol 1818 20L
XVII. - XIX. századi angol költészet 20L
Szerintem mindenki nevében írhatom, hogy mindegyikünk több száz könyvet tudna írni, szóval nincs sok értelme összegyűjteni ezeket. Ha van valamilyen téma, ami érdekel én szívesen ajánlok, de nem szeretném az összes könyvemet felsorolni.
20/L
Ki mennyire érzi az időst magára vonatkozónak. :) Én most leszek 68, de néha 168-nak érzem magamat. :D Említett címeket tekintve azért én csak a könyv szó közös nevezőt látom, mert én inkább a könnyedebb műfajt szeretem. Nálam úgy kezdődött, hogy meglátogattam egy angol srácot odakint, akikkel haverkodtunk, és szóba került az olvasás, említettem pár nevet fejből, mire térült-fordult, és hozott vagy 25 vékonyabb könyvet, Alistair Macleant, Dick Francist, Hammond Innest. Ezekkel kezdtem. Hozzá mindenféle vadászrepülős-tengeralattjárós-Special Forces-Korea-Vietnam-Afganisztán-terroristás történetek jöttek, bár a jó westerneket is szeretem, és ha épp nincs más, krimiket és szájfájokat is olvasok. És egyik kedvencem Wodehouse. Szóval semmi Platón meg Wuthering Heights-ek. Bár Shakespeare például igen.
(na, Alistair Macleantől és Wodehouse-tól lehet szép és gazdag angolt tanulni, de Hammond Innest csak az olvasson, akinek túl sok életkedve van :D )
Köszönöm, a válaszokat de van aki még mindig nem érti, hogy nem ajánlásokat kérek, hanem az olvasási trendek iránt érdelkődöm.
Ha nem akarsz irni szerzűt es cimet csak annyit, hogy több száz könyvet olvasol, annak az információ értéke nulla.
Shakespearen kicsit meglepődtem, rengeteg olyan szót kell megtanulni hozzá amit ma már gyakorlatilag nem létezik.
Akkor leírom műfajonként kiknek a munkásság követem. Bizonyos szerzők több helyre is elférnének, de az egyszerűség kedvéért odaírtam, ami legjelentősebb vonala. Azt még hozzátenném, hogy ők azok, akiktől angolul olvastam és biztosan kifelejtettem valaki(ke)t.
FANTASY
J. R. R. Tolkien
G. R. R. Martin
C. S. Lewis
Brian McClellan
Neil Gaiman
Terry Pratchett
Brandon Sanderson
J. K. Rowling
Cassandra Clare
Rick Riordan
R. A. Salvatore
Holly Black
Mark Lawrence
Scott Lynch
Adrianne Young
Steve Erikson
Leigh Bardugo
Naomi Novik
Wu Cheng'en
Marie Liu
Christopher Paolini
John Gwynne
KRIMI
Agatha Christie
Conan Arthur Doyle
Henning Mankell
KLASSZIKUSOK
Oscar Wilde
Bram Stoker
Mary Shelley
Jane Austen
Mark Twain
Sir Walter Scott
R. L. Stevenson
Gaston Leroux
Emily Bronte
F. Scott Fitzgerald
Dickens
Hemmingway
Virginia Woolf
Louisa May Alcott
KÖLTŐK
Percy Shelley
John Keats
Lord Byron
Wordsworth
William Blake
Edgar Poe
Baudelaire
SCI-FI
Arthur C. Clarke
Asimov
Ian McDonald
Ray Bradbury
HORROR
H. P. Lovecraft
Stephen King
DRÁMAÍRÓK
Shakespeare
Pushkin
Bulgakov
Chekhov
KÉPREGÉNY
Stan Lee
Jack Kirby
Paul Dini
Jelph Leob
Alan Moore
Na itt viszont tényleg rengeteg van. Azokat a képregényeket, amikben szerepel Constantine, Zatanna, Superman, Supergirl, Nightwing, Raven, Black Canary, Green Arrow, Doctor Strange, Magik, Moonstar, Hawkeye (Barton), Hawkeye (Bishop), Thor, Loki, Nightcrawler biztosan olvastam, már ezek legalább 50 írót lefedve, főleg, hogy egy sorozatot többen is írnak. Ennél jobban szűkíteni nem tudom.
MITOLÓGIAI KÖNYVEK ÉS SAGÁK
Ebből csak az én igényeimet ismerted meg, messze nem egy trendet. A korosztályom szerintem többről azt se tudja, hogy min fán terem, míg másokat kivülről fújnak.
20/L
"Shakespearen kicsit meglepődtem, rengeteg olyan szót kell megtanulni hozzá amit ma már gyakorlatilag nem létezik."
És mégsem így van. :) Magyarban ezt nem látom, igaz, nem is olvasok buta magyar újságíróktól semmit, de angol lapokban mintha szokás lenne néha belekeverni valami ízes szót vagy kifejezést.
Hát, ha már itt előttem munkát fektettek belé, akkor én is, bár a munkásságát követem kifejezés az kiégett vagy kihalt írónál, akinek minden megjelent művét olvastam, már át kell, hogy váltódjon múltidőre... És a fene tudja, mire mész egy ilyen listával. :D
James B. Adair
Henry Wilson Allen/Will Henry/Clay Fisher
Geoffrey Archer
Desmond Bagley
David Baldacci
James Warner Bellah
Dale Brown
Ken Bruen
Lorenzo Carcaterra
James Hadley Chase
Peter Cheyney
Raymond Chandler
Lee Child
Tom Clancy
Max Allan Collins
Dick Couch
Conan Doyle
Stephen Coonts
Harolsd Coyle
Michael Chrichton
Nelson DeMille
P.T. Deutermann
John Dos Passos
Keith Douglass
Clive Egleton
Thomas Eidson
Barry Eisler
Loren D. Estleman
Howard Fast
Ranulph Fiennes
Ian Fleming
C. S. Forester
Dick Francis
Nicholas Freeling
Alexander Fullerton
W. E. B. Griffin
David Hagberg
Arthur Haley
Donald Hamilton
Dashiel Hammett
Duncan Harding
Joseph Heller
Eric Helm
James Herriot
Jack Higgins
Stephen Hunter
Jonathan Kellerman
Louis L'amour
John Le Carré
Elmore Leonard
Chuck Logan
Robert Ludlum
Gavin Lyall
John D. Macdonald
Ross Macdonald
Alastair MacLean
Andy McNab
Ed McBain
David Morrell
T. V. Olsen
A. J. Quinnell
Mario Puzo
Douglas Reeman
Chris Ryan
Thomas N Scortia
Gerald Seymour
Nevil Shute
Frederick Smith
Larry Steelbaugh
Charles D. Taylor
Craig Thomas
Barrett Tillman
Kurt Vonnegut
Walter Wager
Donald E. Westlake
P. G. Wodehouse
Don Wulffson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!