Milyen regényeket, esetleg verseket olvastok angolul?
Mondom, *mindenféle* regényt. Itt ülnénk holnapig, ha a szerzőket meg a címeket is mind megemlíteném.
Legutoljára viszont Maureen Johnson Truly Devious c. ifjúsági krimijének második részét olvastam, illetve Emily Brontëtől a Wuthering Heightsot.
Asimov összeset olvastam legutóbb angolul. Most a trónok harca jön
22F
Igazából én már csak angolul olvasok, magyarul csak akkor, ha úgy kapom a könyvet.
Minden műfajra nyitott vagyok és mindig saját érdeklődésből választom ki a könyveket. Kedvenceim a klasszikusok, a fantasyk, a történelmi könyvek, a krimik és a sci-fik, de néha drámákat is szoktam.
Versekből a XVII. - XIX. századi angol költészet a kedvencem, de újabban a japán költészet is nagyon megtetszett.
Több száz írót és költőt tudnék felsorolni, akiktől olvastam, de nem fárasztalak vele, mert nem tudom, hogy téged mi érdekel. Jelenleg Sir Walter Scott-tól olvasom a Rob Roy-t és eddig nagyon tetszik.
20/L
Köszönöm a válaszokat! Igazán az érdekel, hogy
mennyire népszerű az angol irodalom Magyarországon, valamint
olvas-e angolul az idősebb korosztály.
Mennyire elvezhető a fiatalabb korosztály számara a klasszikus irodalom valamint hogy
mennyire képesek megküzdeni a kortárs angol irodalommal az emberek, persze, lehet hogy a mai fiataloknak ez nem okoz gondot.
Ja és, hogy olvastok e verseket, különösen kortárs műveket.
Puszta kiváncsiság részemről, nem irok tanulmányt belőle.
köszi mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!