Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen regényeket, esetleg...

Milyen regényeket, esetleg verseket olvastok angolul?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 26. 14:58
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
és hány éves vagy ha nem titok
2021. ápr. 26. 14:59
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindenféle regényt, semmilyen verset. 20.
2021. ápr. 26. 15:13
 3/16 A kérdező kommentje:
Esetleg ha a szerzőt és a cimet is megemlitenéd, meg azt, hogy tetszett-e?
2021. ápr. 26. 15:16
 4/16 anonim válasza:
100%
Ez nagyon...szubjektív. Ha leírnád az ízlésedet, többet tudnánk segíteni.
2021. ápr. 26. 15:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Mondom, *mindenféle* regényt. Itt ülnénk holnapig, ha a szerzőket meg a címeket is mind megemlíteném.

Legutoljára viszont Maureen Johnson Truly Devious c. ifjúsági krimijének második részét olvastam, illetve Emily Brontëtől a Wuthering Heightsot.

2021. ápr. 26. 15:23
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Asimov összeset olvastam legutóbb angolul. Most a trónok harca jön

22F

2021. ápr. 26. 15:46
 7/16 A kérdező kommentje:
Aki Wuthering Heights-ot, To kill a Mockingbird, Mrs Dallowayt stb szóval a klasszikusokat olvasta érdekelne, hogy saját érdeklődéssből vagy mert kötelező olvasmány volt. Ha kötelező volt, tetszett-e?
2021. ápr. 26. 16:30
 8/16 anonim ***** válasza:
Úgy heti egyet, kétheti egyet az utolsó 25 évben, hát kérdés, hová férne el egy ilyen felsorolás. Ha tudnám a listát. :D
2021. ápr. 26. 19:23
 9/16 anonim ***** válasza:

Igazából én már csak angolul olvasok, magyarul csak akkor, ha úgy kapom a könyvet.

Minden műfajra nyitott vagyok és mindig saját érdeklődésből választom ki a könyveket. Kedvenceim a klasszikusok, a fantasyk, a történelmi könyvek, a krimik és a sci-fik, de néha drámákat is szoktam.

Versekből a XVII. - XIX. századi angol költészet a kedvencem, de újabban a japán költészet is nagyon megtetszett.

Több száz írót és költőt tudnék felsorolni, akiktől olvastam, de nem fárasztalak vele, mert nem tudom, hogy téged mi érdekel. Jelenleg Sir Walter Scott-tól olvasom a Rob Roy-t és eddig nagyon tetszik.

20/L

2021. ápr. 26. 19:39
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Igazán az érdekel, hogy

mennyire népszerű az angol irodalom Magyarországon, valamint

olvas-e angolul az idősebb korosztály.

Mennyire elvezhető a fiatalabb korosztály számara a klasszikus irodalom valamint hogy

mennyire képesek megküzdeni a kortárs angol irodalommal az emberek, persze, lehet hogy a mai fiataloknak ez nem okoz gondot.

Ja és, hogy olvastok e verseket, különösen kortárs műveket.

Puszta kiváncsiság részemről, nem irok tanulmányt belőle.

köszi mindenkinek

2021. ápr. 26. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!