Hogyan kell kiejteni ezt a szót?! Futari Kis magyarázat lent, hogy miért..
Az "f" betű érdekelne engem inkább, mert azt ilyen "h" betűsen ejtik, vagy nem is tudom.
De a másik, hogy olykor meg úgy hallom ezt a szót, mintha úgy mondanák: "Htari" vagy "Ftari" vagy "Tari"... és teljesen elvesztem.
Nem tanulok japánt, és nem is szándékozok, de úgymond kéne egy dal megtanulásához, és mindenhol utána néztem, meg hallgattam a kiejtését, de nem tudok dűlőre jutni ebben az egy szóban.
Szerintem arra gondolhatsz, hogy hitori és futari, ez pedig az emberek számlálója, na jó, ez így nagyon hülyén hangzik, de nem tudom máskép elmagyarázni 1 ember=hitori 2 ember=futari.
Az F-et pedig normálisan ejtik, szóval nem H-san, valószínűleg csak a kettőt keverted egy picit
Normálisan ejtik, csak nem úgy, ahogy mi :P
A "fu" szótagnál az "f" az nem ugyanaz, mint a magyar "f" hang. Igazából a "h" se egyezik teljesen a miénkkel, ez leginkább a "hi" szótagnál figyelhető meg.
Kérdező, ha csak egy dal miatt kell, akkor nem érdemes nagyon részletesen belemenni, valószínűleg a többi szót sem fogod tökéletesen ejteni ;)
Nekem kell az a szó kiejtése... Ha csak ide jöttél "választ szerezni" a szintlépéshez.. Akkor semmi keresnivalód itt szerintem.
Habár mondtál jót, de aztán rosszul fejezted be és semmit sem lehetett megtudni :D. (hogy hogyan ejtik, CSAK, hogy máshogy, niceee, hmm:D)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!