Igaz, hogy aki nagyon jól tud angolul, az németül és franciául is tud egy kicsit?
Aki angolul tud, az NEM TUD sem németül, sem franciául. Legfeljebb vannak hasonló (azonos, latin eredetü) szavak mindegyikben.
De angol után németül megtanulni nagyon nehéz, mert a nyelvtan sokkal bonyolultabb, a szórend sokkal szigorúbb. Általában német után angolt tanulni könnyebb, fordítva nagyon nehéz.
Attól, hogy a fejedben németül kavarognak valamik, azok gyakorlatilag biztosan nem jók nyelvtanilag, és valószínüleg még a kiejtés is rossz.
Franciául ugyan nem tudok, de az is sokkal bonyolultabb, mint az angol, arra is hasonlóak érvényesek, mint a németre.
Ha ezeket a nyelveket is akarod beszélni (mert a kérdésed kiírása alapján angolul tökéletesen beszélsz), akkor külön-külön kezdd el rendesen megtanulni az alapoktól, akkor idöven mindegyiket tudhatod, természetesen elég sok munka befektetéssel.
"a nyelvtan sokkal bonyolultabb"
Hát ezt azok mondják, akik csak alapfokon ismerik a két nyelvet.
Az elsö vagyok: elöször németül tanultam meg, angolul csak utána, pontosabban ezzel még csak félig-meddig vagyok egyenesben, de német után és németröl nekem sokkal könnyebb, mivel rengeteg hasonló szó van, és a két nyelv rokonsága miatt egyszerübb ilyen módon tanulni.
3-as: tökéletesen igazad van, csak amire ki akartam jutni a válaszomban, az a kezdö-középszintre vonatkozott, ezt németben nehezebb elérni, az alapoknál rengeteg szabály van, amit be kell tartani, angolban egy közepes szintet elérni könnyebb, a finomságok, bobyolultabb témák késöbb merülnek csak fel. De úgy éreztem, a kérdés szempontjából a kezdeti nehézségek számítanak igazán.
Kb. két év után jutottam el addig, hogy meg mertem szólalni, de ez az en hibám volt, akkor már probléma nélkül tudtam filmeket, híreket nézni (feliratok nélkül), könyveket, Wikipediat, stb olvasni, csak a beszédtöl féltem.
Meg elege nem sok lehetöségem van beszélni, a környezetemben nincs, aki rendesen tud angolul, ritkán találkozom ilyen valakivel.
De a némettel is így voltam kezdetben, ahol lehetett elkerültem, hogy meg kelljen szólalni, egész addig, amíg kórházba kerültem (nem komoly dolog volt, de 10 napig ott kellett maradni), és ott muszáj volt beszélni, azóta nem féltem töle.
Én Németországban élek egy ideje, ezért nem sok lehetöségem volt, mint rendesen megtanulni (elötte MO-on iskolában tanítottak, de az semmit sem ért)
Éppen azért nekem a gépem is németre van állítva, csak annyiben könnyebb a helyzetem, hogy angol mindenhol elérhetö.
Amit javasolni tudnék, pl. Netflixen át lehet állítani a nyelvet, meg tudod nézni a filmek egy részét német szinkronnal - meg felirattal - is. Gondolom, más hasonló oldalak is vannak én ezt ismerem.
Meg esetleg a keresgélhetsz német filmeket a neten cím szerint, akkor van esélyed arra, hogy valahol meg tudod nézni ezeket.
Vagy esetleg egy német google keresöt is indítasz - nekem van magyar meg német is, egész másokat ad ki keresésre. (Ez az itteni google címe [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!