Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Polgári lakás/ház hogy van...

Polgári lakás/ház hogy van németül illetve angolul és franciául?

Figyelt kérdés
Szívesen nézegetnék szépen felújított vagy akár eredeti képeket polgári lakásokról, leginkább Németországból, csak nem igazán tudom, hogy milyen kulcsszavakkal keressem.

2017. máj. 16. 21:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Schöne Häuser.

Belles maisons.

Beautiful houses.

2017. máj. 16. 22:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem sima szép házakat, hanem polgári lakásokat szeretnék. Nem tudom, hogy ezt a fajtát hogyan fejezik ki bármilyen nem magyar nyelven... Biedermeier egy kicsit korai. Próbáltam több féle képen keresni (angolul, illetve németül) pre war middle classként stb, de nem sikerült rájönnöm. Ezért a kérdés.
2017. máj. 17. 00:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Oké. 1 voltam. Próbáld meg "régi házak"

polgári lakások házak, szerintem miden ház, lakás polgári... ma már... kivételek a kastélyok, rezidenciák, mert azok v műemlékek v nagyon gazdagok háza , palotája, lakása... nem tudok jobb kifejezést sorry... :D

2017. máj. 17. 01:39
 4/7 anonim ***** válasza:

próbáld meg ezekkel a szavakkal böngészni, hátha sikerrel jársz.

angol

Civil flat , polgári lakás

bourgeois house , polgári ház

német

Zivil Wohnung , civil lakás

bürgerlich Hause , polgári ház ( polgári otthon)

francia

maison bourgeois , polgári ház

civile appartement , civil lakás ( polgári lakás)

2017. máj. 17. 02:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Utolsó, a kérdező nem tükörfordítást kért!Ha nem tudod a pontos idegen nyelvű megnevezést a kérdésére, nem kell mindenáron válaszolni.
2021. jan. 12. 22:00
 6/7 mlgy_1987 válasza:
Az angol rész kapcsán google képkeresőben addig próbálgattam a kifejezéseket, amíg oda jutottam, hogy "high ceiling apartment", ez adta a legtöbb polgári lakásra hajazó találatokat. Szerintem amcsiknál, meg a briteknél nem volt jellemző ez a fajta építési stílus, így csak méreteiben hasonló, de berendezésében, kinézetében különböző találatokat találhatunk. Vagy fel kell menni egy ingatlanközvetítő oldalára, aki külföldi ügyfeleknek is árul a mi lakásainkból, aztán megnézni ők miként hívják ezeket.
2022. febr. 2. 00:34
 7/7 anonim ***** válasza:
A budapesti hirdetések szövegezésében a civic apartment elég gyakran fordul elő. Nem lehet, hogy mostanában ez a jellemző angol megnevezése ezeknek a lakásoknak?
2022. febr. 2. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!