Miért beszél sok magyar ember úgy, hogy cigány nyelvű szavakat illeszt a magyar kifejezések közé?
Figyelt kérdés
2020. dec. 9. 10:57
1/8 anonim válasza:
Mert a magyar nyelv egy csomó szót átvett a cigányból, viszont beszéd közben úgy használjuk a szavakat, hogy nem is tudjuk/érdekel, milyen eredetűek.
2/8 anonim válasza:
Mert nem CSAK cigány/roma szavakat használnak beszég közben, hanem német, török, szláv, latin. görög, angol szavakat is - ugyanis a beszéd fejlödésébe AZ IS beletartozik, hogy átvesz más nyelvekböl szavakat, kifejezéseket.
3/8 anonim válasza:
Szerintem minden magyar ember használ roma jövevényszavakat, és nem a "dik" meg a hasonlókra gondolok, hanem ami teljesen beépült a szlengszavak közé: csaj, kaja, dumál, pia, stb. Mondjuk feltételezem, te nem ezekre gondolsz.
4/8 anonim válasza:
Ez egy lassú folyamat amitől az emberek tudat alatt elfogadják, hogy a cigányok is emberek és népünk része a cigányság.
5/8 Metionin válasza:
Mert rengeteg átvett szó van. Pl. én Szabolcs megyében nőttem fel, rengeteg a cigány és az emberek úgy használják ezeket a szavakat hogy fel se tűnik nekik hogy az cigány szó.
6/8 anonim válasza:
Kérdező és azt tudtad hogy ezelőtt 70-80 éve még a magyar használta azt a szót hogy góré és nem a cigány? Illetve hogy a góré ezelőtt ezen időben kukorica tároló volt.
7/8 anonim válasza:
A legtöbben nem tudnak e szavak eredetéről. Fokozatosan épültek be a magyar nyelvbe, néhány év múlva már a lovári lesz Magyarország hivatalos nyelve.
8/8 anonim válasza:
Mert a magyarok ra jottek hogy mi kiralyabak vagyunk es inkab hozank alkamazkodnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!