Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak engem idegesít a magyar...

Csak engem idegesít a magyar nyelv?

Figyelt kérdés
Mert szerintem az angol jobban hangzik és a magyarban sok béna kifejezés van.

2020. nov. 1. 09:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

Ne haragudj, de 60% az tényleg semmi. Ráadásul hosszú évek tapasztalata, hogy élőben szinte mindig rosszabbul sikerülnek valamennyivel a vizsgák.

De ok, neked nem fog. Elárulom, nekem élesben lett 64% és marha messze voltam még attól, hogy kijelenthessem, hogy “kész, én megtanultam angolul”. Ja és mindenhol levágták, hogy külföldi vagyok. Azt nem, hogy magyar, de azt azonnal, hogy nem anyanyelvem az angol.

2020. nov. 1. 13:18
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Mitől idegesít a nyelv? Mit értessz az alatt, hogy béna?

Szerintem az amerikai angol hangzik bénán. Olyan orrhangú.

A magyar egy erős hangzású nyelv. Élesek a mássalhangzók és kerekek a magánhangzók. Magánhangzó harmónia miatt ritmikus is a beszéd. Az erős hangzáshoz ad az is, hogy az első szótagon van a hangsúly általában. Ha szépnek nem is, de de bénák semmiképpen sem nevezném.

Én emelt angol érettségit tettem. 74 - 79% os lett, ha jól emlékszem. De később amikor élesben kellett beszélnem, nagyon nyögvenyelősen ment, mert nem használtam azóta. És ezt úgy, hogy jól megértem még az egzotikusabb akcentusokat is, írással és olvasással sincs bajom. Arra akarok kilyukadni, hogy az, hogy leteszel egy nyelvvizsgát még nem jelenti azt, hogy tudsz jól beszélni. Az egy külön kategória. Az agyadnak alkalmazkodnia kell az újfajta szóképzéshez, ígyhát nem csak tudni kell angolul, de beszélni is.

Amúgy angolul beszélni egyáltalán nem nagy cucc. Világnyelv. Ma már alapelvárás, nem erény. Olyan, mintha egy 19. századi magyar azzal villogna, hogy tud németül. Majd ha tanulsz valami mást, akkor lehetsz büszke magadra. És akkor már ne az ilyen relatív egyszerű nyelvekről beszéljünk. Tanulj meg skandináv nyelveken, oroszul, kínaiul. Az már valami.

2020. nov. 1. 14:08
 13/20 anonim ***** válasza:
45%
Menj el nyelvésznek, hirtelen büszke leszel e nyelvre.
2020. nov. 1. 14:24
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
7-es, te most minek veszekedsz egy ironikus komment miatt? De komolyan.
2020. nov. 1. 16:51
 15/20 anonim ***** válasza:
88%

Az angolban is nagyon sok kifejezés van, azok nem bénák?

Egy nyelv hangzása mennyire tetszik: ez ízlés dolga.

2020. nov. 1. 18:14
 16/20 A kérdező kommentje:
De azt már egy éve tettem, szóval most nem tudom hol állok. És akkor még 16 éves voltam.
2020. nov. 2. 06:34
 17/20 A kérdező kommentje:
Oké akkor még ilyen felsőbb B2-es szinten vagyok, de akkornse vagyok rossz belőle, csak még nem értem el a nagyon jó C1-es szintet. És nagyon limitáltak az érdeklődési köreim. 12-es engem pont hogy az az erős hangzás idegesít, mert az angolban jó hogy több szótagra is kerülhet a hangsúly, meg azok a reductionök, a flap t, a glottal stop, a stop t. Azok is adnak ahhoz a menőséghez, a magyarban ez nincs, és bárcsak lenne. És sokszor begerjedek attól ha hallok egy amerikai fiút beszélni, de ha egy maguar tenné akkor az cringe.
2020. nov. 2. 07:00
 18/20 anonim ***** válasza:
89%

Jaj istenem!

Van meg mit tanulnod, elned, felnoni!en C2-n vagyok, meg sem idegesit semmi ilyen hulyeseg. De ezek a hulye omajgod, help, plíz, full, amerikai akcentust probalni utanozva annal jobban. Na, a fonatikus dumarol nem is beszelve.

Hiaba tudsz mar begerjedni egy pasira, gyerek vagy meg, Troll.

2020. nov. 2. 07:15
 19/20 anonim ***** válasza:
50%
És kit érdekel? Kébzeld, én négy nyelven beszélek és minden nyelvből tudok mondani olyat ami más nyelven nekem jobban hangzik, találóbbnak érzek egy-egy szavat, ettől még a magyar nyelv nem béna, sőt, rengeteg szinonima van, ötféleképp el tudom mondani ugyanazt, sokkal több betű van mint egy átlagos nyelvben. Én is szeretem az angolt, de ennek semmi köze a magyarhoz. Mintha azt mondtad volna imádod a pizzát mert olyan jó ropogós és forró, a fagyi pedig béna, hideg és puha.
2020. nov. 2. 17:24
 20/20 anonim válasza:
100%

Nem értem, hogy mit esznek sokan az angolon annyira. Világnyelv amit sokan beszélnek mindenhol, jobb vagy rosszabb szinten, semmi különös nincs benne. Számomra példálul semmi íze nincs már az angolnak. Túl egyszerűnek és lebutítottnak érzem ahhoz, hogy kifejező vagy egy kicsit is érdekes vagy különleges legyen.

És kérdező a te szóhasználatoddal élve az angol szerintem kicsit se menő, főleg akkor nem amikor sokan angol szavakkal meg kifejezésekkel tűzdelik tele a mondanójukat mert hogy úgy menőbb vagy nemtudom.. zavaró amikor olyan szavakat helyetessítenek angol szavakkal amire vam teljes értékű magyar megfelelő is

2020. nov. 25. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!