Csak engem idegesít, ha valaki ékezet nélkül ír, csak mert "úgy kényelmesebb"?
2-es!
Akkor neked a szövegértés nehezen mehet. Mert a szövegkörnyezetből kitalálható, hogy mit akar mondani. Pl "fekszem az agyamon". Ebből sejted, hogy az ágyán fekszik és nem a saját agyán. Egy magyar anyanyelvűnek ez nem probléma.
Én csak telóról írok ékezet nélkül,gépről nem.
Telón eleve lassabban írok,nem ha még ékezetesen is írnék :D Engem nem zavar. Eddig másokat sem zavart.
Telefonos írásnál nekem több bajom is van:
1. Nekem teljesen jó a gyári, ékezet nélküli billentyűzet.
2. A telepíthetőek fele sokkal lassabb mint a gyári, és plusz egy felesleges alkalmazás.
3. Lassan írok, így is agyvérzést kapok, mire kijavítok egy szót.
Na meg sok analfabéta van, aki addig már nem jut hogy mit hogy kell beállítani a telefonján.
Persze hivatalos mail-t ékezettel írok, de ha épp valamelyik haverra jön rá a szófosás facebookon, akkor arra bőven jó ékezet nélkül is.
Sőt, olyan is volt, hogy gépről is ékezet nélkül írtam, mert akkori barátnőm azonnal kiszúrta hogy mikor honnan írok és azonnal jöttek a kérdések hogy hova megyek, miért megyek, kivel megyek :D
9-es vagyok telefonról. Szóval szimpla lustaság, igénytelenség. Azért a mai telefonokban annyi lenne ékezettel írni, hogy 1 mp-ig lenyomod, aztán elcsúsztatod az ujjad. Nem olyan, mint a régi telefonokon, ahol "lapozgatni" kellett, hogy megtaláld a keresett karaktert.
Ráadásul manapság mindenki a telefonján lóg. Nem adnék ki a kezemből hanyagságból rosszul írt szöveget. Engem így láttok csak.
Van, akinek el sem olvasom a válaszát, mert az írásképéből látszik, hogy ostoba.
Egy ujjcsúsztatás. Ennyire nem tudják magukat megerőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!