Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak engem idegesít, ha...

Csak engem idegesít, ha valaki ékezet nélkül ír, csak mert "úgy kényelmesebb"?

Figyelt kérdés
Itt nem arról van szó,hogy egy külföldi ékezet nélkül ír,már csak a billentyűzet miatt is.Ipadre is le lehet magyarként tölteni magyar billentyűzetet,pláne ha már magyarul írunk legtöbbször,nem angolul.Ha csak nem ír szinte valaki csak angolul,vagy más nyelven a munkája miatt,de az egy teljesen más tészta.

2016. jún. 11. 20:35
1 2
 11/20 MZ.per.X ***** válasza:
48%

"1 mp-ig lenyomod, aztán elcsúsztatod az ujjad"

Csak az alatt az 1 mp alatt az átlag mai fiatal leír 1-2 teljes szót. Nem azt mondom hogy egyet értek az ékezet nélküliséggel, de ha valakit ez idegesít, ott az ő fejében vannak gondok.

2016. jún. 11. 23:50
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Nem kell kisregényt írni?

Már elnézést, de egy egészséges beszélgetés az nem két szavas mondatból áll, hanem összetett mondatok sorozatából. Nem pedig tömondatokból, ahogy azt te állítod. Nem is lenne élvezetes egy beszélgetés, ha pár szavas mondatokat írnánk egymásnak. És amíg kiválasztod az a helyett az á-t, addig eltelik kb 2 másodperc, ami baromi sok, mert annyi idő alatt leírok három szót. Pl Viberen.

2016. jún. 12. 00:25
 13/20 anonim ***** válasza:
59%
Én még emlékszem a 90-es évekre, amikor sokan azért írtak ékezet nélkül, mert "nincs magyar billentyűzetük" (feltelepítve akkor is fel volt a windózzal, csak felrajzolva nem volt a billentyűkre...) illetve gyakori volt a "külföldön élek" kifogás (ahol aztán esetenként kiderült, hogy Nyíregyháza az a "külföld", csak menőzni akart és direkt írt ékezet nélkül :D) Én baromira utáltam, mert még ahol egy idő után lejött szövegkörnyezetből, ott is volt, hogy pár másodpercnyi megakadást jelentett, hogy mire gondol, meg egyébként is igénytelenség így írni. Örültem, hogy a 2000-es évekre elmúlt, erre a hülye telefonok visszahozták a divatba. Én úgy vagyok vele, aki telefonon akar kommunikálni, az hívjon fel, vagy csörögjön rám és visszahívom, vagy írjon valamelyik idegen nyelven, amit beszélek és nincs benne ékezet, de az ékezettelen magyar szöveget nem fogom elolvasni.
2016. jún. 12. 02:11
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja és ami a szövegkörnyezetből értést illeti, 2005 körül keringett ez a poén:

"anyám írt este sms-t, hogy "meghalt a papa", én meg egész éjjel sírtam, aztán reggel kiderült, hogy csak a pápa halt meg, csak anyám nem tud ékezettel írni"

2016. jún. 12. 02:12
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem is nagyon idegesít. Nem azért, mert nem jövök rá, hogy mit akar írni, azt nyilván egyszerűen ki lehet találni a szövegkörnyezetből, de azért mégiscsak lassabban megy úgy az olvasás és felfogás, mintha normálisan le lenne írva ékezetekkel minden szó. De mondjuk ez a kisebb gondom, ami igazán idegesít, az az, amikor valaki abszolút nem tagolja a mondatokat, és pont-vessző-kis-/nagybetű nélkül odahány valami összevisszaságot. Na azt sokszor megterhelő kibogarászni, hogy most akkor mi függ össze mivel, hol kezdődne az új mondat, stb. A helyesírási hibák is zavarnak, de leginkább a tagolatlan "odahányás". És persze, az aztán még sokkal gyorsabb, mint az ékezetek lehagyása, de azért azt a néhány másodpercet, amíg kirak valaki egy pontot vagy vesszőt, nehogy már luxus legyen ráfordítani egy válaszírásra.
2016. jún. 12. 02:38
 16/20 A kérdező kommentje:
12:Úgy értettem elég egyszerre egy nyomorult összetett mondatot leírni,de az legalább normálisan legyen leírva.
2016. jún. 12. 02:38
 17/20 anonim ***** válasza:
56%
sajnalom engem is idegesit de nagyon maceras lenne nyomogatni az ekezeteket :D
2016. jún. 16. 18:45
 18/20 anonim ***** válasza:
91%
Te vagy a peldakepem!
2016. jún. 16. 19:45
 19/20 anonim ***** válasza:
72%

Minden értelmes embert idegesít.

Szerintem nem egyszerű igénytelenség ékezet nélkül írni.

Aki a gondolatait kiadja a kezéből úgy, arra nem érdemes hallgatni, hiteltelen magyarul.

Én sem olvasom el. Tartsa meg magának, ha neki annyi, nekem még annyise.

2016. jún. 19. 22:30
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon zavaró. Szövegérthetőségtől függetlenül. Igénytelenség.
2022. nov. 5. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!