Titeket nem háborít fel ez a mostanában terjedő ékezetek nélküli írásmód?
Nem. Sokan telefonról írnak mivel manapság szinte mindenkinek ott lapul a zsebében az internet elérésére képes okostelefon. Azon meg sokkal gyorsabb úgy írni, hogy hanyagolják az ékezeteket. Többnyire tökéletesen érthető, már csak a szövegkörnyezet miatt sem gondolna senki arra, hogy valaki fókabelet keres a lakásban.
Plusz sok embernek van külföldi billentyűzetes laptopja.
Szerintem ez egy olyan dolog, hogy ha nagyon sok szabadidőd van, felháborodsz rajta :D
Most komolyan, viccet félretéve. Ott a telefon, sokaknak angol billentyűzete van... ez van, kontextusból csak ki tudod tán szűrni, miről van szó.
Régen nagyon zavart, de már belenyugodtam.
Én se értem miért nem lehet használni, azt a nyomorult billenytyűzeten az ékezetet. Én napi szinte chatelek emberekkel telefonról és villámgyorsan gépelek ékezettel, semmi probléma nincs vele.
Ez egyáltalán nem egy mostanában terjedő dolog.
Én most vagyok 19 éves, és emlékszem, hogy kb. 6-7 éve elég menő volt az ékezetek nélküli írás, én is úgy írtam emiatt elég sokáig.
Engem most sem háborít fel, telefonról ékezet nélkül írok még mindig én is (nem csak sms-ben), sokkal könnyebb, mint hosszan nyomni a betűket, hogy feljöjjenek az ékezetes formák, meg még azok közül is kiválasztani a kb. 10 lehetőség közül azt, amelyik nekünk kell. Egy alapból hosszú szövegnél ez nagyban megnöveli az üzenetírás idejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!