Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Titeket nem háborít fel ez a...

Titeket nem háborít fel ez a mostanában terjedő ékezetek nélküli írásmód?

Figyelt kérdés
Az még érthető, hogy az sms-ben így írnak, mert az sms kezelő szoftver egy ő-t akár 4-5 karakternek is számol egyszerre, ami nem túl jó, ha az ember csak 100 karaktert írhat le egy sms-be. Viszont azt már nehezemre esik megérteni, hogy miért használják egyesek mindenhol ezt. Sokat látom a különböző internetes platformokon és én személy szerint a magyar nyelv meggyalázásának tartom, ha a kényszerűségen kívül is így ír valaki. Ráadásként nem is mindig érthető. Fokabel=fókabél, fokabel=főkábel, azért ez nem mindegy.

2016. jan. 14. 21:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
59%

Sajnos nem újdonság. Fel nem foghatom, hova a jó édes ...akárhova siet bárki is annyira, hogy ne érjen rá kettővel többször megnyomni egy gombot a telefonján. A számítógépről ékezet nélkül írók pedig mindig arra hivatkoznak, hogy nem magyar a billentyűzetük, ezt egyrészt rég elkoptatott, ócska kifogás; másrészt ott a karaktertábla, amiből ki lehet bogarászni az ékezetes karaktereket, ha már valaki arra vágyik, hogy mások megértsék, amit ír.

Egyszer-egyszer belefér, de ha az ember rendszeresen ír egy magyar oldalra (akármelyikre, minden fórumon általános a jelenség), akkor tisztelje meg annyival a többieket, hogy egyértelműen fejezi ki magát, mert sokszor még a szövegkörnyezetből sem derül ki, hogy sor vagy sör.

2016. jan. 14. 23:44
 12/26 anonim ***** válasza:
41%

Nem, a legnagyobb beképzeltségnek tartom.

Minden mondatot tökéletesen, elsőre meglehet érteni ugyan úgy. Akkor meg mi szűkség van rá?

Ja, ja tudom, kincs meg hagyomány, felesleges nyelvi szabályok, amik nem segítik az emberek közti kommunikációt.

2016. jan. 14. 23:47
 13/26 anonim ***** válasza:
25%
Nem, semmi baj vele szerintem. Én angolul szoktam irkálni a leggyakrabban, arra van ráállva a kezem, szóval igen gyakran kihagyok ékezetes betüket, vagy totál anélkül irok. Attól még mindenki érti miröl van szó. Szerintem te marhára unatkozol ha még ez is zavar és ebbe is belekötsz.
2016. jan. 15. 02:46
 14/26 anonim ***** válasza:
7%

Ha billentyűzetről írok - mint most - akkor természetesen használom az ékezeteket. Telefonból az egyik legmodernebb van. Amikor a régi kb. 5 éves készülékemet az újra cseréltem azt hittem, hogy örömmel fogom használni az ékezeteket. Ehhez képest egy nap alatt rájöttem, hogy kínlódás. Sokszor annak örülök, hogy a bumzli hüvelykujjammal bármit be tudok ütni. Van, hogy egy szót háromszor törlök és írok újra. Végtelen ritkán, ha tényleg nem érthető úgy a mondat használok ékezetet, de az is előfordul, hogy ilyenkor távirati stílusban két egyforma magánhangzót nyomok, ha az ékezetes billentyűn keresgetni kellene a hosszú hangzót.

Nekem az egész úgy szenvedés ahogy van.

Ha valaki többé kevésbé normálisan ír ékezet nélkül akkor engem nem zavar.

2016. jan. 15. 09:30
 15/26 Csicsky ***** válasza:
63%
Én ha bárhová is írok, mindig ékezetes betűket használok. Azonkívül ügyelek a helyesírásra is és amennyire tőlem telik, a fogalmazásra is. Legyen valamilyen színvonala annak, ahogy írok, mert úgy érzem, hogy ez engemet minősít.
2016. jan. 15. 10:18
 16/26 anonim ***** válasza:
53%
Engem nem zavar, egészen addig, amíg értelmesen ír, és ki tudom találni, hogy mit is akart mondani az illető. Sok embernek nincs feltelepítve a magyar billentyűzet-támogatás a gépére egyébként, anélkül meg nem tudnak ékezetekkel írni.
2016. jan. 16. 09:28
 17/26 anonim válasza:
Az is nagyon menő hogy egybe irnak egy mondanot. Meg nagy okosok de hulyenek tettetik magukatmertazmenoerted.
2016. jan. 18. 12:03
 18/26 anonim ***** válasza:
43%
ennyifrusztraltnyelvtannacit
2016. jan. 18. 12:53
 19/26 anonim ***** válasza:

Engem nagyon. Pedig most is telefonról írok, ami csak egy ócska kifogás a nem törődömségre.

"Play áruház" - "Könnyű magyar billentyűzet"

Tökéletesen működik, és több ismerősöm azért, nem használja, mert "más", mint a gyári, "amit már megszoktak". Ha csak egy kicsit is akarja valaki, akkor mire ennyit begépel, már meg is szokta, csak akarni kellene. De könnyebb ócska kifogásokat keresni, mint tizede annyi enegriából, megoldani a problémát.

2016. aug. 29. 12:37
 20/26 anonim válasza:
27%
Nem fogom megvaltoztatni az irasmodomat, csak mert par grammar nazi retardaltnak nem tetszik ahogy irok. Hivatalosabb uzeneteknel hasznalom az ekezetet. Itt nem. Teljesen folosleges, ugyis megerted mit mondok. Ha meg valakit aszerint minositesz, hogy hasznal-e ekezetet vagy sem, akkor egy elhivatott magyartanar vagy, vagy csak szimplan retardalt
2016. szept. 7. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!