Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Lehetséges lenne megtanulni 5...

Lehetséges lenne megtanulni 5 nyelven? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Most 15 éves vagyok, és sokan mondják, hogy van érzékem a nyelvtanuláshoz. Most szeptembertől kéttannyelvű suliba fogok járni, olaszra. Szóval azt meg fogom tanulni felsőfokon, a második nyelvem a német lesz. Magánban szeretnék elkezdeni angolul.

Mire elvégzem a gimit (5 év múlva), addigra szerintetek meg lehet tanulni olaszul felsőfokon; és angolul, németül, spanyolul és franciául középfokon?

2010. aug. 8. 11:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én gimi végére 2 nyelvet beszéltem felsőfokon, 1-et középfokon (angol, francia, spanyol). Most egyetemista vagyok, másodéves, azóta még 2 nyelvet tanultam meg középfokon, és a következőt idén kezdem. Egyébként a francia-olasz-spanyol hármas nagyon könnyű egymás után, nekem a francia után a spanyolt 1 év tartott középfokon elsajátítani. Szóval meg lehet oldani, ha igazán akarod, szerintem.
2010. aug. 8. 14:43
 12/20 anonim ***** válasza:
Ne akarj ilyen sokat markolni, három nyelv egyszerre bőven elég. Ha azokkal végeztél, majd jöhet a többi. Azért annyira nem egyszerű a nyelvtanulás, ha nem vagy egy kifejezett nyelvzseni. Az olasz-spanyol-francia párhuzamosan tanulva zavarja egymást, csak szép sorjában.
2010. aug. 8. 15:22
 13/20 anonim ***** válasza:
Bocs, de nem hiszem, hogy ennyi minden menne egyszerre. Pláne középfokon, 5 év múlva. Am, meg miért nem akarsz Magyarországon maradni?
2010. aug. 8. 16:43
 14/20 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat(:

utolsó: azt inkább nem szeretném elmondani:/

2010. aug. 9. 09:44
 15/20 anonim ***** válasza:

"Mire elvégzem a gimit (5 év múlva), addigra szerintetek meg lehet tanulni olaszul felsőfokon; és angolul, németül, spanyolul és franciául középfokon?"

Igen, én gimn. végére különösebb nehézség nélkül tudtam angolul felsőfokon és németül középfokon, kétnyelvű gimn. és különösebb nyelvérzék nélkül. Ha magánúton tanulsz angolul, akkor az időszak végére tudni fogsz angolul és olaszul, és ezután a spanyol és francia könnyű lesz, néhány hónap. Bár én az olaszt, aminek szinte semmi haszna, nem erőltetném, hanem eleve az angolra helyezném a legnagyobb súlyt és másodsorban a franciára.

2010. aug. 9. 11:21
 16/20 A kérdező kommentje:
csak azért mentem olasz kéttannyelvűre, mert nagyon jó a suli, de amúgy nem nagyon szeretem az olaszt.:D
2010. aug. 9. 11:23
 17/20 anonim ***** válasza:
35%
Meg lehet csinálni, az olasz és a spanyol ha nem keveredsz bele elég egyszerű, a francia pedig hasonlít az előbbi kettőhöz és az angolhoz is(vagyis az angol félig francia...). A néemt kicsit húzósabb, de meg lehet csinálni, ha ezeket a nyelveket már tudod, akkor a svéd, dán, holland, portugál, stb. egyszerű lehet.
2010. aug. 9. 18:07
 18/20 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!:)

utolsónak: német nagyon jól megy, a véremben van, mert negyedrészt német vagyok:D

2010. aug. 9. 21:12
 19/20 anonim ***** válasza:
megkérdezhetem melyik suliba jársz?:D
2010. szept. 2. 23:15
 20/20 A kérdező kommentje:
Szent Lackó:D
2010. szept. 3. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!