Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Lehetséges lenne megtanulni 5...

Lehetséges lenne megtanulni 5 nyelven? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Most 15 éves vagyok, és sokan mondják, hogy van érzékem a nyelvtanuláshoz. Most szeptembertől kéttannyelvű suliba fogok járni, olaszra. Szóval azt meg fogom tanulni felsőfokon, a második nyelvem a német lesz. Magánban szeretnék elkezdeni angolul.

Mire elvégzem a gimit (5 év múlva), addigra szerintetek meg lehet tanulni olaszul felsőfokon; és angolul, németül, spanyolul és franciául középfokon?

2010. aug. 8. 11:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
73%
Meg lehet, az agyadtól függ, hogy neked milyen gyorsan fog menni, lehet hogy lesz szabadidőd élni, lehet hogy nem.
2010. aug. 8. 11:35
 2/20 anonim ***** válasza:
81%
Rengeteg szorgalommal, kitartással, biztos vagyok benne, hogy meg lehet tanulni. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy az iskolában majd lesznek más kötelezettségeid is. Más nehezebb tantárgyak. Nem tudom milyen beállítottságú vagy, de a matek-fizika, vagy akár biosz-kémia is sok időt vesz igénybe. Szerintem bőven elég lenne ha ez három nyelv (angol olasz német) menne neked. A helyedben választanék inkább egy keleti nyelvet oroszt vagy kínait, amit mondjuk érettségi után kezdenék tanulni. Sok szerencsét kívánok!
2010. aug. 8. 11:37
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha gyorsan tanulsz, akkor meg lehet, de a szabadidődből kell elvenni hozzá az időt, mert a gimi önmagában is nehezebb kicsit, mint az általános suli.

Azt meg hozzá kell tenni, hogy ha nem használod ezeket a nyelveket majd a későbbiekben, akkor elfelejted nagy részüket. Én a helyedben maradnék 3 nyelvnél, de azt tökéletesre fejleszteném. :)

2010. aug. 8. 11:38
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Én 16 éves vagyok, idén tettem le a középfokút angolból, jövőre fogom németből. Ezeken felül önszorgalomból kezdtem el a lengyelt és a franciát, de tetszik még a török is. Ha olyan nyelvérzéked van, meg lehet tanulni. Csak szorgalom is kell hozzá, a nyelvérzék önmagában nem elég.
2010. aug. 8. 11:40
 5/20 anonim ***** válasza:
73%
2010. aug. 8. 11:46
 6/20 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a gyors válaszokat!:)
2010. aug. 8. 11:50
 7/20 anonim ***** válasza:
Persze, de legtöbbet azzal érsz el ha ki tudsz menni egy időre az adott nyelvterületre. Van egy oldal az a neve hogy www.sharedtalk.com egy nemzetközi chatelő, ott is tudsz találni embereket akikkel beszélgethetsz adott nyelven, de van még a www.livemocha.com is, ott nyelvórák is akadnak... szóval hajrá )
2010. aug. 8. 12:46
 8/20 A kérdező kommentje:
köszi, tudom livemochán fent vagyok:D
2010. aug. 8. 12:51
 9/20 anonim ***** válasza:
De már ha ennyit belefektetsz, szerintem ne ezeket a nyelveket tanuld. Az angol alap, mellette olasz német hasznos tud lenni, de például a környező országok nyelvével könnyebben helyezkednél el, például cseh, szlovák, lengyel, szerb. Persze csak szerintem.
2010. aug. 8. 13:09
 10/20 A kérdező kommentje:
én mindenképpen ezeket a nyelveket szeretném tanulni, mert semmi pénzért nem fogok Magyarországon maradni!
2010. aug. 8. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!