Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan lehet 2 magyar, angol...

Hogyan lehet 2 magyar, angol akcentusa között ekkora különbség?

Figyelt kérdés

Nézzétek meg a videót, egy-egy magyar szurkoló nyilatkozik 0:08-tól és 0:28-tól. https://www.youtube.com/watch?v=Pdedf9Dnhk8

Hihetetlen mennyire nagy a különbség az akcentusaik között a második pali javára. Előbbi erőltetve igazi hunglish-an nyilatkozik utóbbi meg annyira lazán, mint a többi skadnináv/benelux ember, akiknél az angol oktatás nagyon fiatalon jó színvonalon zajlik. Én 27 vagyok iszonyatos szenvedések árán megszültem egy középfokú papírt a diplomához, de a mai napig csak motyogok alig tudok beszélni, gyér a szókincsem és ha már itt tartunk azt is megkérdezem, hogy Debrecen-ben hol van a legjobb oktatás, amivel olyan gördülékenyen beszélhetnék mint a 2. fickó? Köszi.

2020. okt. 3. 19:51
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
#10: Akkor neked mégis a megfelelő akcentus egy nem angoltól mondd már meg! Itt mindenki nyelvzseni?
2020. okt. 16. 19:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Küldjek neked hangfelvételt? Meglepődnél.
2020. okt. 16. 20:12
 13/16 Önjelölt igazságosztó ***** válasza:
100%

A második csávón is azért lehet hallani, hogy nem nyugat-európai, ők másféle akcentussal beszélnek. Az átlagos magyarra mindenesetre mindkettejük köröket ver angoltudás terén.

Az első zavarban van, a második meg inkább magabiztosabb. Feltehetően neki nagyobb rutinja van az élőszavas kommunikációban.

2020. okt. 16. 20:15
 14/16 A kérdező kommentje:
#12: Miért szeretnéd ennyire bizonygatni? Ha évek óta Angliában élsz az a minimum, hogy jó az akcentusod, ha pedig itthon érted el ezt a szintet, akkor az a kérdésem, hogy milyen közegből származol? Mert egy gazdag család a világ pénzét el tudja költeni gyereke taníttatására. Persze, hogy perfektül fog tudni beszélni. Csak sajnos egy átlagmagyar átlagos lehetőségekkel sosem fog tudni rendesen angolul beszélni. De amúgy ja nyugodtan küldj felvételt is.
2020. okt. 16. 21:55
 15/16 anonim ***** válasza:
Én aztán nem akarok bizonygatni semmit. Átlag magyar családból származom, és sosem éltem nyelvterületen sem. Az interneten rengeteg videó van, amikből tanulhatsz, ahhoz nem kellenek milliók. Nézed a videókat, filmeket, sorozatokat, és próbálod utánozni a kiejtést, és a hanglejtést. Ez egyébként a legalapvetőbb hiba a magyaroknál: angol szavakat mondanak, de olyan hanglejtéssel, mintha magyarul beszélnének éppen.
2020. okt. 16. 22:06
 16/16 A kérdező kommentje:
#15: Talán mert nem áll rá a fülük és a nyelvük. Igenis, tehetség és érzék kell a nyelvhez! Nekem 10 éves korom óta nem megy, neeem meegy!
2020. okt. 16. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!