kimész külföldre fél évre vagy egy évre au-pairnek, hazajössz és lerakod a felsőfokút
2010. aug. 3. 22:22
12/21 anonim válasza:
Dolgozz rajta és ne döntsd el, hogy nem tudod. Akarat kérdése, időt kell rászánni. Ha olyan szinten nem mennének a nyelvek, hogy nem tudnál 60%-ra letenni egy vacak középfokú nyelvvizsgát, (ami igen messze van a nyelvtudástól), akkor értelmi fogyatékos lennél. Ne várd a sült galambot, tenni kell érte. Eljárni tanárhoz, órára, beszélni.
2010. aug. 3. 22:29
13/21 anonim válasza:
Gondolj már bele, elmész egy munkahelyre, bemutatod a felsőfokúdat, jópofán elkezdenek angolul kérdezgetni, mit fogsz csinálni??
2010. aug. 3. 22:35
14/21 anonim válasza:
vannak beszéd centrikus tanfolyamok, vagy menj el egy tanárhoz, és mondd meg, hogy a beszédre koncentráljatok. a nyelvvizsga meg nem olyan vészes, a szituációk nem nehezek, ráadásul ketten vagytok benn egyszerre, így könnyebb.
2010. aug. 3. 22:44
15/21 anonim válasza:
előző vagyok
és nem is kell sokat beszélni, nem várnak el marha sok beszédet. hezitálhatsz is néha, nem kell folyamatosan, folyékonyan, akadozás nélkül beszélni ahhoz, hogy átmenj egy középfokún.
2010. aug. 3. 22:45
16/21 anonim válasza:
*beszédcentrikus
2010. aug. 3. 22:46
17/21 anonim válasza:
Én sem értek egyet azzal, hogy nyelvvizsgához kötik a diplomát. Ennyi erővel a bölcsészek diplomáját meg kössék infó OKJ-vizsgához, vagy természettudományi vizsgához.
De sajna nem mi alkotjuk a törvényeket, le kell tenni.
Milyen nyelvből akarod? Milyen szinten? Mikorra kell?
Amúgy hamisítani tényleg nem érdemes, mert neadjisten leellenőrzik, nagyot bukhatsz.
2010. aug. 3. 22:57
18/21 anonim válasza:
miért ne kötnénk nyelvvizsgához? a szakirodalmak nagy része idegennyelvű, főleg természettudományi és műszaki területen, igen is szükség van arra, hogy beszéljék a diplomások a szaknyelvet
2010. aug. 3. 23:00
19/21 anonim válasza:
"Én sem értek egyet azzal, hogy nyelvvizsgához kötik a diplomát. Ennyi erővel a bölcsészek diplomáját meg kössék infó OKJ-vizsgához, vagy természettudományi vizsgához."
- Na, kíváncsi volnék, hogyan jutottál ehhez a gondolatmenethez. Sehol nem logikus, tekitnve, hogy nyelvet mindenki beszél, innentől kezdve idegennyel mindenkinek "jól jön".
2010. aug. 3. 23:09
20/21 anonim válasza:
szerintem igenis hasznos, hogy kell nyelvet tudni. nagyon sokan meg vannak lőve, ha egy külföldit útba kell igazítani, és magunk sxem tudjuk garantálni, hogy nme keveredünk valami lehetetlen helyzetbe külföldön. sokaknak ugyanez a problémája, hogy a szóbeli részen elúsznak. különtanárt válassz, és kérd, hogy beszéltessen minél többet... hagyd, h ráálljon a füled.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!