Román nyelvtudással érthető a többi újlatin nyelv is?
Figyelt kérdés
2020. júl. 25. 01:49
2/6 anonim válasza:
Elvileg az olasz nagyjából megérthető, viszont egy olasz nem ért meg egy románt.
3/6 anonim válasza:
Olaszhoz hasonlít, de nyilván nem ugyanaz.
4/6 mustafa33 válasza:
Ahhoz túl sok benne a szláv elem.
5/6 anonim válasza:
Nem túlzottan, viszont a nyelvtant egyszerűbb megtanulni.
6/6 anonim válasza:
Nálunk sok erdélyi van a rokonságban, többségük állítja, hogy 90%ban megértik az olaszt, csak azt nem tudom, ezt miből gondolják, mert soha nem volt semmilyen kapcsolatuk sem a nyelvvel, nem láttak olasz szöveget, Olaszországban sem jártak. Úgyhogy nem tudom mennyire lehet igaz, bár olyan többször volt, hogy megkérdeztem 1-2 dolgot, hogy hogy mondják románul, közölték úgy, mint olaszul, mire én, aki amúgy tudok olaszul felvilágosítottam őket, hogy nem, az olaszok nem így mondják, van ugyan ehhez hasonló szavuk, csak éppen más jelentéssel . Úgyhogy szerintem van benne némi költői túlzás, hogy ők 90%ban megértik, szerintem nem jobban és nem kevésbé, mint a többi újlatin nyelv beszélői.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!