Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Irodalmi francia nyelv és az...

Irodalmi francia nyelv és az afrikai francia nyelv között van lényegi eltérés vagy simán megért pl egy párizsi egy kongóit?

Figyelt kérdés
2020. jún. 17. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy van. En is hallom a kulonbseget. Ha nyelvtanban nem is, a kiejtesben tok mas, ettol meg valoszinuleg megertik egymast, ugyanannyira, ahogy te is megerted a vilagvegi faluban a 80 eves paraszt bacsit, meg ha furan is beszel.
2020. jún. 17. 11:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Vannak kiejtési különbségek, és néhány szó/kifejezés is más náluk.

De ez pl. a québec-i franciával is így van.

És nem is kell olyan messzire menni: egy marseille-i is nehezen érti a lille-i kiejtést és tájszavakat, de azért különösebb nehézség nélkül tudnak kommunikálni.

Afrikában ugyanez a helyzet. És ha valamit nem értesz, kedvesen felvilágosítanak.

2020. jún. 18. 09:02
 3/6 A kérdező kommentje:
2-es ezek szerint ismersz afrikai dialektusúakat?
2020. jún. 18. 14:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen, ismerek, bár már nem Afrikában élnek.

Egy ideig laktam Párizs 18. kerületében, ott rengetegen vannak.

Nem emlékszem, volt-e köztük kongói, de sokan jöttek Csádból, az Elefántcsont Partról (Abidzsán), Maliból, Szenegáliából stb.

Akkoriban semmi baj nem volt a szomszédsággal, azért írtam, hogy kedvesek, sőt vendégszeretőek.

Már jól beszéltem franciául, semmi gond nem volt a megértéssel, csak a kiejtésük és a hangsúlyozásuk volt más, mint a párizsiaknak.

(Te vagy az, aki már több kérdést is tettél fel ezzel kapcsolatban? Többször is válaszoltam és fordítottam hasonló kérdésekre.)

2020. jún. 18. 16:54
 5/6 A kérdező kommentje:

4-es nem én vagyok

Én azért írtam ki ezt a kérdést mert Csád érdekel a legjobban mint ország és szeretnék egyszer eljutni oda+amiatt kezdtem el franciául tanulni

Esetleg Csádról nem meséltek valamit? :)

2020. jún. 18. 17:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem írj ki erről egy külön kérdést.

Ez alatt a cím alatt nem sokan olvassák.

2020. jún. 19. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!