Elmennél szükséghelyzetben dolgozni úgy külföldre, hogy alapfokon sem ismered az ország nyelvét, vagy előbb megcsinálnál egy B2-őt?
Van olyan aki kimegyek úgy, hogy egy szót nem beszél az adott nyelven, aztán ott 1 év alatt megtanul, és jó a munkája is.
Másokat meg alaposan lehúznak pénzzel, és mivel nem beszéli az ország nyelvét nem tud semmit intézni, sem új munkahelyet találni.
Mi a véleményetek?
2-es vagyok
Párom annak idején egy autógyárba jött ki. Elvárás volt a nyelvtudás. 9 hónapig bírta, pedig tud dolgozni, de ott a belüket kidolgozták. Jelentkezett autóbusz sofőrnek. Felvették. Jól fizet, biztos munka. Én ezután mentem ki nyelvtudás nélkül ahogy le is írtam. Jó lett volna egyből munkát találnom, mert akkor már lakást béreltünk, és csak ketten éltünk a lakásban. Igen, mi nem tudunk tömegszálláson élni, az nekünk nem ment. Közben amikor végre takarítottam, a párom tanult munka mellett. Kemény évek voltak. Voltaképpen pár évig a fizetésünk elment albérletre, iskolára, kajára. Hónapról hónapra éltünk. De olyan 5 év után időközben a férjem (összeházasodtunk) jelentekezett az erőművekhez mint mérnök. Ott már kimondottan jó fizetést kapott. Én mint írtam nem nagyon tudok angolul jól megtanulni, de azért már boldogulok vele. Így én is mertem tovább lépni. Jelenleg a katonaságnál dolgozom egy elektronikai cégénél. Bevallom kellett vagy 6-7 év mire azt mondjuk, hogy révbe értünk. A poén az, hogy most terveznénk a végleges hazaköltözést, de hazamenni sem egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!