Ha kimegyek külföldre, megtanulhatom az adott ország nyelvét egy vagy fél éven belül C1-es szinten?
Bármilyen szinten megtanulhatod, mert külföldön fog kiderülni az, hogy te mennyire vagy jó a nyelvekből és hogyan kell tanulnod ahhoz, hogy használni is tudd. Pl. nekem senki sem mondta, hogy auditív donináns vagyok, "fülből", hallás után tudok tanulni a legjobban, sem azt, hogy nem az átlagos módon tanulok nyelveket. Pocsék nyelvtanáraim voltak; Bp., Rigó utcai nyelvizsga-szivatások, meg amit akarsz. Kudarc, kudarc hátán.
Itt, külföldön meg az derült ki, hogy kifejezett nyelvtehetség vagyok. Ennyit az "okos" Magyarországról.
Ha egy évet kinn vagy bárhol és csak odafigyelsz a az idegen szövegre, nézel TV-t, filmeket, felirattal, rátanulsz egy kicsit (nyelvtan meg ilyesmi), akkor röhögve megcsinálsz bármit, hacsak nem lesz újra vadállat a magyar nyelvvizsgarendszer. Akkor pedig maradj külfölfön, tedd le a kinti nyelvvizsgát (röhögve), felvételizz egy külhoni egyetemre, és kapsz 5 év múlva a diplomához egy kiváló állást. Egyetem mellett pedig melózhatsz.
Bár nem derül ki a kérdésből, de feltételezem, hogy már van valami minimális nyelvtudásod. Anélkül nem javaslom, hogy útra keljél.
Nyelvtanfolyam nélkül külföldön sem fogsz megtanulni az adott nyelven. Szókincset tudsz vele gyarapítani, de a nyelvtant nem fogod tudni hallás alapján elsajátítanti. Anélkül meg elvérzel nyelvvizsgán.
Ráadásul jó esélyed van arra is, hogy a munkatársaid, szomszédaid szintén külföldi vendégmunkások lesznek, akiknek ugyanúgy nem anyanyelve az adott nyelv, ahogy neked sem. Tőlük nem érdemes tanulni, mert könnyen lehet, hogy egy hibásan beszélt nyelvet tanulnál meg tőlük -- ennél rosszabb nem is történhetne veled!
Szóval: a nyelvtant meg lehet tanulni könyvből is, ahhoz nem kell anyanyelvi környezet. Ha már van egy biztos nyelvtani alapod, arra lehet külföldön szókincset építeni és gyakorolni a kiejtést is, meg magát a beszédet és szövegértést is persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!