Tudtok még ilyen hasonló szavakat? (Pl. Fut - foot) Szóval például, hogy lehet közötte angolul, meg magyarul bármilyen kapcsolat.
Hogy lehetséges valami kötődés a két szó között. Lehet bármilyen nyelvű, ilyen érdekességeket szeretnék, ha írnátok, ha tudtok :)
De mondjuk pl szal igen, az internet külföldön is így van, de egyébként még ilyen kis trükkös hasonlatosságokat tudtok?
Bármilyen nyelven jó, tökre kíváncsi vagyok:)
Ha másfajta írásjelekkel vannak, azt is leírhatjátok úgy is, ahogy van, meg kiejtés szerint is.
Egyébként én asszem , hogy valamelyik orosz jelet pl nem tudja leírni, mert nincs benne a készletben, de lehet, hogy azóta már változott. :)
De egyébként nem tom, hogy ilyesmikre gondolok-e, hogy pl úgy hallottam, hogy pl a törököknél van a gyesznau szó, és az a magyar disznó; de szal lehet, hogy nem ennyire egyértelműekre gondolnék, de várjunk, érdekel végülis, szóval akinek van kedve , és tud, ilyeneket is írhat! :)
De meg még egyébként most főleg ilyen fut-foot dolgokra gondoltam; hogy a lábunkkal futunk, és akkor angolul meg foot a lábikó :) De egyébként írhattok szóval ilyeneket is, amilyeneket tudtok, és amilyenekhez kedvetek van ! :)
Köszönöm, egyébként nem pont ilyenekre gondoltam, de azért fölpontoztam. :)
Eszembe jutott mégegy, azt hiszem, vagy horvátul úgy van a cipő/cipellő, hogy cipele. :)
Ja de várjunk, ez se az pontosan, mint amire először gondoltam. :)
Tehát , hogy nem feltétlenül pont ugyanazt jelenti, de lehet közöttük logikai kapcsolat. (De pontugyanazok is jöhetnek, ha valaki olyat szeretne írni, nagyon szeretne megosztani esetleg:))
Pl lábunkkal futunk, és a foot angolul lábat jelent. :)
Na jó, dobjunk rá mégeggyel, még olyan érdekességek is jöhetnek, ha valaki tud ilyet, hogy
magyarul eleven, angolul "ileevn" és 11 :)
Köszi! Ment a zöld erre is
:)
Eddig egyetlen olyan se volt, mint a foot-fut pár. Az elevennek sincs semmi köze ehhez, egész más, nem analóg.
Olyat, mint az eleven (vagyis hogy magyar szó, ami az angolban is létezik, csak persze más kiejtéssel, és más jelentéssel) egy csomót tudnék mondani hirtelen is, de olyan, mint a foot-fut egy se jut eszembe momentán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!