A spanyol, vagy a portugál a könnyebb? És ezekkel az olasz összehasonlítva?
Szeretnék megtanulni egy újlatin nyelvet. Természetes, élő nyelvet.
Az olaszon vagy a portugálon gondolkozom erősebben.
Szerintem a spanyol a legkonnyebb, aztan olasz, aztan portugal:)
En olaszul es portugalul tudok:)
Az olasz tényleg egy nagyon könnyen tanulható nyelv
Szerintem nem véletlen hogy az eszperantó alapja volt :D
Bátran tudom ajánlani
Olasz mindenképp nehezebb, mint a spanyol, ezt nem tudom mire alapozza mindenki, hogy az olasz könnyebb. Elég csak a nyelvtanukra gondolni.
Na már most a portugál egy érdekes nyelv, én fél évig tanultam Lisszabonban, szóval nem biztos h releváns a véleményem, de egyrészt az európai és a brazil portugál mind kiejtésben, mint pedig nyelvtanában és szókincsében is jelentősen különbözik. Az európai portugált kb annyian beszélik mint a magyart, viszont a barzilt 220 millióan kb, Latin-Amerika legnagyobb piaca. Szerintem emiatt tök hasznos nyelv, de sokan alábecsülik. Viszont a spanyolnál nehezebb, bár ha tudsz spanyolul az ad egy alapot, a brazil portugált jobban fogod érteni, viszont az európai portugálhoz szépen le kell ülni és bemagolni a szabályokat. Hangzásra bonyolult, bár nem logikátlan!
Ezt csak úgy itt hagyom. Ez alapján az olasz nehezebbnek tűnik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!