Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A spanyol, vagy a portugál a...

A spanyol, vagy a portugál a könnyebb? És ezekkel az olasz összehasonlítva?

Figyelt kérdés

Szeretnék megtanulni egy újlatin nyelvet. Természetes, élő nyelvet.

Az olaszon vagy a portugálon gondolkozom erősebben.

2020. jún. 14. 23:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem a spanyol a legkonnyebb, aztan olasz, aztan portugal:)

En olaszul es portugalul tudok:)

2020. júl. 1. 11:41
 12/14 anonim ***** válasza:
19%

Az olasz tényleg egy nagyon könnyen tanulható nyelv

Szerintem nem véletlen hogy az eszperantó alapja volt :D

Bátran tudom ajánlani

2020. júl. 1. 16:18
 13/14 anonim ***** válasza:
72%

Olasz mindenképp nehezebb, mint a spanyol, ezt nem tudom mire alapozza mindenki, hogy az olasz könnyebb. Elég csak a nyelvtanukra gondolni.

Na már most a portugál egy érdekes nyelv, én fél évig tanultam Lisszabonban, szóval nem biztos h releváns a véleményem, de egyrészt az európai és a brazil portugál mind kiejtésben, mint pedig nyelvtanában és szókincsében is jelentősen különbözik. Az európai portugált kb annyian beszélik mint a magyart, viszont a barzilt 220 millióan kb, Latin-Amerika legnagyobb piaca. Szerintem emiatt tök hasznos nyelv, de sokan alábecsülik. Viszont a spanyolnál nehezebb, bár ha tudsz spanyolul az ad egy alapot, a brazil portugált jobban fogod érteni, viszont az európai portugálhoz szépen le kell ülni és bemagolni a szabályokat. Hangzásra bonyolult, bár nem logikátlan!

2020. aug. 18. 00:38
 14/14 anonim ***** válasza:
78%

Ezt csak úgy itt hagyom. Ez alapján az olasz nehezebbnek tűnik

https://www.youtube.com/watch?v=aZa34xS0m94

2020. aug. 18. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!