Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak engem zavar a 'crush' szó?

Csak engem zavar a 'crush' szó?

Figyelt kérdés
Ez valami új divat, mikor én voltam kamasz, mi csak simán kiszemeltnek hívtuk. Nem értem, mi szükség idegen szavakra, ha magyarul is ki lehet fejezni? Ráadásul a magyar helyesírás szerint fonetikusan kéne írni krásnak, bár így még rosszabbul néz ki. Ha meg eredetiben írjuk le akkor hogyan ragozzuk? Crushsal? Crushommal? Crushhoz?

2020. ápr. 8. 00:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom, értelmetlennek tartom én is.
2020. ápr. 8. 11:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Az anglománia divat. Minden mánia lényege az utánzás. Minden utánzás lényege a saját kreatív gondolat (és még sok minden más) hiánya.

A műveltség csökkenésével, a silányság növekedésével egyre több ember igénye, hogy kitűnjön valamivel. Mindegy mi, gyilkosság, verekedés, érthetetlen szleng, angol szavak - lehetőleg helytelen - alkalmazása.

A rövidség néha jó, máskor szükségtelen. Konkrétan e témában az igénytelenséget fejezi ki. Essünk túl rajta mielőbb. Hát nem tudom. Ha én valakire rá vagyok kattanva, szeretném, ha minél tovább tartana. Mert kellemes emberi érzés. Egyszóval nem sikerül a meggyőzésem a használatának szükségességét illetően. Viszont megerősített abban a hitemben, a silányság bizony nő.

2020. ápr. 8. 12:21
 13/15 anonim ***** válasza:
85%

Engem is zavarnak az ilyen kifejezések. De inkább a tartalom, és a mögötte álló dolgok miatt.

Az ilyen kifejezések a fogyasztói társadalom kifejeződése, ami mindenkit unoformizálni, tematizálni akar (és teszi is).

Nem hiába a fiataloknál dívik ez a legjobban, hiszen ők (mi) már lassan instán, tinderen, meg hasonló hulladékokon szocializálódnak, nulla közösségi és kult élmény nélkül.

Ha meg véletlenül "közösségi" életet élnek, azt meg hadd ne részletezzem, milye, amikor az agymosottak összeröffenek.

2020. ápr. 8. 14:16
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően nem vagyok oda minden angol divatszó és szlengszó ész nélküli átvételéért, de aki tud angolul, az tudja, hogy erre nincs pontos magyar megfelelőnk. Nem kell orrba-szájba használni, de én egy társalgás alkalmával pl. fogalmi pontosítás végett el tudom képzelni a használatát.
2020. máj. 12. 18:14
 15/15 anonim válasza:
74%
Érthető, hogy zavar titeket, engem is zavarna, ha nem ezen nőttem volna fel. Kicsit sznob dolognak tartom, hogy ennyi szót átveszünk az angolból.
2020. aug. 1. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!