Csak engem zavar a 'crush' szó?
Az anglománia divat. Minden mánia lényege az utánzás. Minden utánzás lényege a saját kreatív gondolat (és még sok minden más) hiánya.
A műveltség csökkenésével, a silányság növekedésével egyre több ember igénye, hogy kitűnjön valamivel. Mindegy mi, gyilkosság, verekedés, érthetetlen szleng, angol szavak - lehetőleg helytelen - alkalmazása.
A rövidség néha jó, máskor szükségtelen. Konkrétan e témában az igénytelenséget fejezi ki. Essünk túl rajta mielőbb. Hát nem tudom. Ha én valakire rá vagyok kattanva, szeretném, ha minél tovább tartana. Mert kellemes emberi érzés. Egyszóval nem sikerül a meggyőzésem a használatának szükségességét illetően. Viszont megerősített abban a hitemben, a silányság bizony nő.
Engem is zavarnak az ilyen kifejezések. De inkább a tartalom, és a mögötte álló dolgok miatt.
Az ilyen kifejezések a fogyasztói társadalom kifejeződése, ami mindenkit unoformizálni, tematizálni akar (és teszi is).
Nem hiába a fiataloknál dívik ez a legjobban, hiszen ők (mi) már lassan instán, tinderen, meg hasonló hulladékokon szocializálódnak, nulla közösségi és kult élmény nélkül.
Ha meg véletlenül "közösségi" életet élnek, azt meg hadd ne részletezzem, milye, amikor az agymosottak összeröffenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!