Hogy van ez angolul: "Milyen érzés élőlénynek lenni? "
#8: Nekem az élőlényről nem jut eszembe növény. Számomra egy lény megszületik, mozog, majd elpusztul. A növények nem születnek meg. Ezért gondoltam creature-re, ami számomra ugyanezt a fogalmat takarja. De megnézve a Wikipédiát, az Élőlény cikk az angol Organism cikkre mutat, akkor használjuk azt. Bár nem tudhatjuk, a kérdező mire gondolt.
Azt viszont fenntartom, hogy itt a like után sokkal gyakrabban to + infintive áll, hiszen ez nem a "feel like +ing" szerkezet, mivel itt a like a what-tal alkot egységet, nem pedig a feel-lel.
What does it feel like to be an organism?
Vagy kevésbé tudományosan:
What does it feel like to be a living thing?
Itt senki nem tud normálisan angolul?
Ja és nyelvtanilag is magyarázzátok már el légyszíves, mert így nem sok értelme lesz!
#4: ""to" - t szoktak rakni, mert azt ige után rakják"
Ezt mégis hol olvastad? Mert én eddig úgy tudtam, hogy pont az IGE előtt lehet használni. Infinitive asszem ez a neve.
12. Emelt 5 ös angol érettségivel azért remélem, hogy valamennyire tudok angolul. Igen, jól mondod, a "to" - t ige elé rakják, de ez itt egy kérdő mondat, úgyhogy a kijelentő szórenddel ellentétben itt két ige között helyezkedik el. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a "to" után kell ige, nem hittem, hogy úgy értelmezed, hogy csak elé kell, ezért eszembe se jutott, hogy odaírjam.
"How does it feel to be a living creature?"
Előtte ige, után létige. De ha beírod a googleba, hogy "how does it feel to be" akkor utána egy csomó lehetőséget felhoz kiegészítésnek. Tehát magad is leellenőrizheted, hogy helyes e az adott formáció, vagy sem.
Sokféleképpen lehet leírni.
Kevésbé formális beszéd: "What's it like being a living creature?"
Másképpen leírva:
"What is it like as a living entity?"
"What is it like with a real body?"
Én ezt úgy képzelem, mintha egy szellem kérdezné az élő embert.
Nem tudom, hogy 13-as válasz miért lett nullára pontozva.
Csak be kell írni a google-e, hogy "what does it feel like to be a" és kiad egy csomó példát.
A 8-as válasz tűnik a leg angolosabbnak.
"What does it feel like being alive?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!