Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Annak van értelme, hogy...

Annak van értelme, hogy "legkésőbb 24 órán belül"?

Figyelt kérdés
Ha egy automata válaszüzenet azt írja, hogy legkésőbb 24 órán belül jelentkezni fognak, az nyelvtanilag így rendben van? Mármint a legkésőbb szóra gondolok. Van itt értelme vagy nem kellene a mondatba?
2020. febr. 28. 11:53
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Persze hogy van értelme.
2020. febr. 28. 13:12
 2/8 anonim ***** válasza:
54%
Hát ahhoz az időponthoz képest, amikor szóltak max 24 óra, de én is inkább úgy találkozok vele, hogy pl: legkésőbb holnap délig. Azaz az időpont konkrétan jelölve van.
2020. febr. 28. 13:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Nyomatékosításra alkalmas szó a "legkésőbb", amúgy tényleg elhagyható, mert a mondat értelme ugyanaz marad.
2020. febr. 28. 13:56
 4/8 anonim ***** válasza:
A nyelv nem mindig követi a szigorú logikát, sokszor dupla megerősítést alkalmaz. Pl.: soha nem megyek el..., ahol dupla tagadás van.
2020. febr. 28. 13:57
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
Semmi értelme. A "legkésőbb" kifejezés csak konkrét időpontra vonatkozóan értelmezhető.
2020. febr. 28. 14:08
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Van hát. Így okoskodhattál kicsit. Biztosan jólesett.
2020. febr. 28. 16:25
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes hozzászólóknak.

Bár sokkal okosabb nem lettem, mert mindenféle választ kaptam: van értelme, nincs értelme, lehet is meg nem is értelme.. :D

Azt, amit ezzel értetni szándékoztak, természetesen értem. Maximum 24 óra a válaszadási idejük. Viszont szerintem nem helyes itt a legkésőbb kifejezés.

2020. febr. 28. 17:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Értelme van, csak nyelvtanilag helytelen.

Vagy "24 órán belül" vagy "legkésőbb 24 óra múlva" .

2020. márc. 4. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!