Annak van értelme, hogy "legkésőbb 24 órán belül"?
Figyelt kérdés
Ha egy automata válaszüzenet azt írja, hogy legkésőbb 24 órán belül jelentkezni fognak, az nyelvtanilag így rendben van? Mármint a legkésőbb szóra gondolok. Van itt értelme vagy nem kellene a mondatba?2020. febr. 28. 11:53
2/8 anonim válasza:
Hát ahhoz az időponthoz képest, amikor szóltak max 24 óra, de én is inkább úgy találkozok vele, hogy pl: legkésőbb holnap délig. Azaz az időpont konkrétan jelölve van.
3/8 anonim válasza:
Nyomatékosításra alkalmas szó a "legkésőbb", amúgy tényleg elhagyható, mert a mondat értelme ugyanaz marad.
4/8 anonim válasza:
A nyelv nem mindig követi a szigorú logikát, sokszor dupla megerősítést alkalmaz. Pl.: soha nem megyek el..., ahol dupla tagadás van.
5/8 anonim válasza:
Semmi értelme. A "legkésőbb" kifejezés csak konkrét időpontra vonatkozóan értelmezhető.
6/8 anonim válasza:
Van hát. Így okoskodhattál kicsit. Biztosan jólesett.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes hozzászólóknak.
Bár sokkal okosabb nem lettem, mert mindenféle választ kaptam: van értelme, nincs értelme, lehet is meg nem is értelme.. :D
Azt, amit ezzel értetni szándékoztak, természetesen értem. Maximum 24 óra a válaszadási idejük. Viszont szerintem nem helyes itt a legkésőbb kifejezés.
2020. febr. 28. 17:20
8/8 anonim válasza:
Értelme van, csak nyelvtanilag helytelen.
Vagy "24 órán belül" vagy "legkésőbb 24 óra múlva" .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!