Ezt el lehet egy szóval mondani?
Figyelt kérdés
Az a tulajdonság, hogy valaki nem tudja kontrollálni magát.2010. júl. 23. 10:41
4/11 anonim válasza:
Én 11:16-osra szavaznék!
A kontroll (ellenőrzés) híján lévő ember nem rendelkezik belső fékekkel, így a "féktelen" tűnik a legjobb ide vágó magyar szónak...
5/11 anonim válasza:
első vagyok... és most h így írta a 11:16-os egyet értek vele!:D
6/11 anonim válasza:
De amit írtok, az a arra vonatkozik, ha valaki nem kontrollálható. A kérdésben viszont arra kíváncsi (szerintem), hogy azt fejezd ki egy szóval, amikor "valaki nem tudja megát kontrollálni". Nem?
Tehát ilyesmi lenne a megoldás, ha lenne ilyen szó, hogy: önkontrollálhatatlan, vagy magakontrollálhatatlan.
Vagy tévedek?
10/11 anonim válasza:
12:11.
Aki nem tudja kontrollálni magát,(féktelen) arról még feltételezhető, hogy van ilyen szándéka, csak nem megy neki. A gátlástalan, valószínűleg nem rendelkezik ezzel az önismereti jellemzővel, ez jellemhibát takar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!