Több nyelven beszélni anyanyelvi szinten lehetséges?
Jó reggelt. A célom az, hogy konferencia tolács legyek és sok nyelvvel dolgozzak, amiket anyanyelvi szinten beszélek. A tudósok bebizonyították, hogy a felnöttek képesek elérni az anyanyelvi szintet vagy legalább nagyon közel, mivel az agy mindig változik.
Igen, lehetséges, bár nem felnőttként kell hozzá a nyelvtanulást elkezdeni.
A cikket nem olvastam, azt előre leszögezem. Kulfoldon elek. A gyerekem 8 éves volt, amikor kiköltöztünk. Nullá idegennyelvtudasrol indult. Jelenleg 16 éves, az ország nyelvet anyanyelvi szinten beszéli, angolul kb felsőfokú szinten van, magyarból pedig sokat hibázik. Az én nyelvtudásom messze elmarad az övétől, főleg a nyelvtannal vannak problémáim.
A környezetemben ugyanezt tapasztalom. A nyelvtanfolyamon resztvevo felnottek ehyike se tudja ugy felvenni az anyagot, mint egy gyerek, egyikük se képes ugyanarra a szintre eljutni.
Nagyszerű, hogy a tudósok szerint lehetséges. Sok sikert neked hozza.
felnottek IS(!) ?
Mert ugy tunik mintha a gyerekek (fiatalok) erre nem lennenek kepesek
mindegy hogy valtozik az agyad
neked egyenileg kell olyanak lennie mukodesenek hogy megfeleljen
treningezni is tudod, ha sokat olvasol megtalalod ezeket a modern treningeket,
regen ezt tanulasnak hivtak :D
az agyad edzesere ha szukseges
de kozvetlen nyelvtanulassal is edzheted
ha ilyen gondolatod szuletett akkor valoszinu valami alspja van igy meg fog valosulni ha megvalositod
igy a kerdes csak megerosites miattnszuletett? Vagy pedig ugygondolod lehet tevinformaciot talaltal es nem is lehetseges korod miatt mar az anyanyelvi szint?
Sosem válaszolok privát üzenetre.
Igen, tanultam. Tanulom most is. Majd' 40 eves voltam, amikor belekezdtem, tehát jócskán túl a gyerekkoron. Az anyanyelvi berögződéseket nagyon nehéz túllépni.
Lomb Kató 21 évesen kezdett komolyabban nyelvekkel foglalkozni, és négy idegen nyelvet anyanyelvi szintre hozott fel.
Ha az vagy, akire gondolok, akkor te még fiatal vagy, és már két idegen nyelvet is magas színvonalon tudsz. Fiatalabb, mint 21 éves. Sikerülhet az öt idegen nyelv magas szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!