Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Több nyelven beszélni anyanyel...

Több nyelven beszélni anyanyelvi szinten lehetséges?

Figyelt kérdés

Jó reggelt. A célom az, hogy konferencia tolács legyek és sok nyelvvel dolgozzak, amiket anyanyelvi szinten beszélek. A tudósok bebizonyították, hogy a felnöttek képesek elérni az anyanyelvi szintet vagy legalább nagyon közel, mivel az agy mindig változik.

[link]

2020. jan. 11. 08:22
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Igen, lehetséges, bár nem felnőttként kell hozzá a nyelvtanulást elkezdeni.

A cikket nem olvastam, azt előre leszögezem. Kulfoldon elek. A gyerekem 8 éves volt, amikor kiköltöztünk. Nullá idegennyelvtudasrol indult. Jelenleg 16 éves, az ország nyelvet anyanyelvi szinten beszéli, angolul kb felsőfokú szinten van, magyarból pedig sokat hibázik. Az én nyelvtudásom messze elmarad az övétől, főleg a nyelvtannal vannak problémáim.

A környezetemben ugyanezt tapasztalom. A nyelvtanfolyamon resztvevo felnottek ehyike se tudja ugy felvenni az anyagot, mint egy gyerek, egyikük se képes ugyanarra a szintre eljutni.

Nagyszerű, hogy a tudósok szerint lehetséges. Sok sikert neked hozza.

2020. jan. 11. 08:29
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Ha jó képességű vagy, sok energiát és időt fektetsz be, és feltehetőleg ki is utazol élni egy időre a célországba, akkor még felnőttként is lehetséges.
2020. jan. 11. 09:17
 3/9 anonim ***** válasza:
54%

[link]

Fentiek szerint az emberek döntő többsége az anyanyelvét sem beszéli anyanyelvi szinten.

2020. jan. 11. 11:13
 4/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

felnottek IS(!) ?

Mert ugy tunik mintha a gyerekek (fiatalok) erre nem lennenek kepesek

mindegy hogy valtozik az agyad

neked egyenileg kell olyanak lennie mukodesenek hogy megfeleljen

treningezni is tudod, ha sokat olvasol megtalalod ezeket a modern treningeket,

regen ezt tanulasnak hivtak :D

az agyad edzesere ha szukseges

de kozvetlen nyelvtanulassal is edzheted

ha ilyen gondolatod szuletett akkor valoszinu valami alspja van igy meg fog valosulni ha megvalositod

igy a kerdes csak megerosites miattnszuletett? Vagy pedig ugygondolod lehet tevinformaciot talaltal es nem is lehetseges korod miatt mar az anyanyelvi szint?

2020. jan. 11. 12:03
 5/9 A kérdező kommentje:
17 vagyok, tehát még nem nem vagyok felnött. Ez viszont nagyon is igaz, hogy felnöttek megtanulhatnak nyelveket anyanyelvi szinten, mert az agy soha nem áll meg a fejlödésben. Neuróplaszticitásnak hívják ezt a folyamatot. Az agy mondig ´´abba az irányba´´ fejlödik, amit gyakorolunk. Egy fizikusnak az agya azon része jobban ki van fejlödve ami a logikus gondolkodásért felelös mint a kreativításért felelö rész. Egy festönél fordítve. Édesmindegy melyik korban kezdeneke az egy ugyanúgy fog fejlödni. Volt, aki 76 évesen kezdett el spanyolul tanulni és 81 évesen letette a C2-tes vizsgát 97% százalékkal.
2020. jan. 11. 13:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Sosem válaszolok privát üzenetre.

Igen, tanultam. Tanulom most is. Majd' 40 eves voltam, amikor belekezdtem, tehát jócskán túl a gyerekkoron. Az anyanyelvi berögződéseket nagyon nehéz túllépni.

2020. jan. 11. 14:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Talán rossz technikát használ. Szereti a nyelvtanulást?
2020. jan. 11. 16:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Lomb Kató 21 évesen kezdett komolyabban nyelvekkel foglalkozni, és négy idegen nyelvet anyanyelvi szintre hozott fel.

Ha az vagy, akire gondolok, akkor te még fiatal vagy, és már két idegen nyelvet is magas színvonalon tudsz. Fiatalabb, mint 21 éves. Sikerülhet az öt idegen nyelv magas szinten.

2020. jan. 11. 21:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:) Az angolt és németet beszélem nagyon magas szinten.
2020. jan. 11. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!