Ezekben az országokban tényleg ennyire jól beszélnek nyelveket?
Luxemburg - luxemburgi nyelv, francia, német, angol
De milyen szinten beszélik ezt a 4 nyelvet, illetve mindenki beszéli ezt a 4 nyelvet?
Skandináv országok - az anyanyelvük mellett (dán/svéd/norvég) angolul jól beszélnek elvileg.
Milyen szinten tudnak a Skandináv országok lakói angolul?
Igazából tapasztalatokra lennék kíváncsi, nem arra hogy utánaolvastatok az interneten.
Mert egy angoltanártól hallottam a minap, aki Dániában és Norvégiában töltött 1-1 hónapot, hogy azért a dánok/svédek többsége középszinten beszél csak angolul, és közel sem olyan jól, mint ahogy írják ezek a felmérések.
Köszönöm!
Tavaly voltam 10 napot Svédországban cserediákként. Nekem az első nyelvem a német, amiből C1-es nyelvvizsgám van. Próbálkoztam, hátha valaki tud németül, de gyakorlatilag sehol senki... Angolul B2-es szinten beszélek. Az volt az érzésem, hogy a fogadó család tagjai kicsit jobban tudnak nálam, de nem sokkal. A többi svéd diák is kb. olyan szinten beszélt, mint én, vagy kicsit jobban, tehát B2-C1 között.
Néhányan még említették, hogy tanulnak franciául, azt nem tudom, milyen szinten beszélik, de gondolom, nem annyira jól, de más idegen nyelvről nem beszéltek.
Köszönöm, hasznos volt!
Már csak az érdekel, hogy Luxemburgban mennyire jól beszélik a nyelveket.
Nekem azért volt hasznos, mert megerősítette az ismerősöm tapasztalatát.
Nézzétek meg ezt az ábrát: [link]
Akinek Litvániával, Lettországgal, Észtországgal kapcsolatban van tapasztalata, az is megoszthatja, arra is kíváncsi lennék! Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!