Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik angol kifejezés a helyes?

Melyik angol kifejezés a helyes?

Figyelt kérdés
In vagy on yesterday evening ?

2019. nov. 27. 13:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Yesterday evening - on meg in nélkül!
2019. nov. 27. 14:24
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
last night
2019. nov. 27. 21:09
 3/8 anonim ***** válasza:
54%
ma 21:09-es: a "tegnap délután" meg a "múlt éjjel" nem ugyanazt jelenti!
2019. nov. 27. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
on
2019. nov. 27. 22:22
 5/8 chtt ***** válasza:
100%
Kedves #3., nem angol nyelvterületen élek, de még én is tudom, hogy a 'tegnap estére' (s nem délutánra!) milyen gyakran használják a 'last night' kifejezést, s abszolút felcserélhető a kettő (ami azt illeti, néha meglegyint a sanda gyanú, hogy a 'last night' gyakoribb, mint a 'yesterday evening' - emlékszem, eleinte nem is értettem, miért írják a 'tegnap estére' meg 'éjjelre' is, hogy 'last night', aztán vállat vontam és elfogadtam). Ha találgatnom kellene, azt mondanám, az evening a mi kora esténknek felel meg inkább, de amikor mi még estét mondunk (pl. nyolc-kilenc körül), náluk már talán okés a night.
2019. nov. 28. 07:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A 3-as vagyok, köszi a magyarázatot, ezt nem tudtam!
2019. nov. 28. 08:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen Chtt, nalunk este 8-9 mar night.

Noon is at 12:00 PM. Afternoon is from 12:01 PM to around 5:00 PM. Evening is from 5:01 PM to 8 PM, or around sunset. Night is from sunset to sunrise, so from 8:01 PM until 5:59 AM.

2019. nov. 28. 12:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Amúgy, Kérdező, ez is kiolvasható az ingyenes netes oxfordi szótárból, amit én részesedés nélkül ajánlok:

Egyrészt, hogy yesterday határozói értelemben azt jelenti, hogy on the day before today, tehát benne van már az on.

Másrészt, hogy azt mondja:

Phrases

yesterday morning (or afternoon etc.): In the morning (or afternoon etc.) of yesterday

2019. nov. 29. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!