Hogy értik, hogy angolban nem lehet elválasztani a külön kiejtett mássalhangzókat?
2019. szept. 24. 22:53
1/3 chtt válasza:
Jó kérdés, én is kíváncsi lennék a válaszra, talán meg lehetne kérdezni az oldal készítőjét.
A magam részéről azt tanultam az ősidőkben (egy Angliában nevelkedett és iskolába járt tanártól), hogy ne válasszunk el, ha nem muszáj, mert az angol is szótárral választ el. Elhittem neki, és én is ezt kérem a(z általános) iskolás tanítványaimtól.
Azt kicsit bosszantóbbnak találtam, hogy noha a sztaki ismeri a szót, a nagy Oxford és Longman kéziszótáramban nincs benne. Szégyelljék magukat. :)
Onlány viszont...
Az Oxford nem jelöli az elválasztást, a Longmanben meg nincs benne a szó... csak a kétnyelvűben, pl. angol-japán :)
Amint látod, mindhárom elválasztja a külön ejtett magán- (s nem mással-) hangzókat.
2/3 A kérdező kommentje:
Az érdekes az egészben, hogy az általam linkelt oldalon a példában pont, hogy el is választja ott, ahol azt mondja, hogy nem lehetne.
2019. szept. 25. 16:04
3/3 anonim válasza:
Új szabály van, el lehet választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!