Már idegesít az angol nyelv. Más is van így ezzel?
Figyelt kérdés
Régóta tanulok angolul, sok barátommal angolul beszélek, dolgoztam is Amerikában, most is olyan állásom van, ahol az angolt használom, szóval magával a beszéddel nincs bajom.
Viszont kezd egyre jobban idegesíteni a nyelv. Bármit bekapcsolok és angolul megy, valahogy kezdi kivetni magából a szervezetem. Fööleg az a tipikus amerikai nagy arcú "áömmm áömmm " amit már kötööszóként használnak sokszor. Az az unalmas ritmusa a nyelvnek, azok a tipikus hanglejtések és idegesiitö, böszme rövidítések. Szóval csömöröm van a nyelvtööl. Más is érez így vagy érzett már így?
#angol #ronda nyelv
2019. aug. 16. 14:10
11/22 anonim válasza:
Azért végső soron magatoknak köszönhetitek, mit vonzotok be a nagyvilágból. Én pl. úgy alakítottam az életem, hogy nem dolgozok valami nemzetközi irodaházban, jó 15 éve nem olvasok, nem hallgatok az európai-amerikai kultúrkörből származó médiatartalmat, mert herótom lenne tőle. Kevesen hinnék, de nekem még a YouTube-ajánló se dob be ilyet soha, na maximum néha becsúszik egy-egy orosz, a többi garantáltan ázsiai. Ha tele van a hócipőtök, evezzetek más vizekre. Idejét nem tudom, mikor hallottam utoljára angol szöveget, bár tudom, hogy nagyon nyomulnak, de azért még nem szól hatszáz decibellel a köztéri háborús szirénákból. Tehát azt találja meg, aki direkt beszippanttatta magát a nyugat fenéknyalásába. Nekem bajom nincs velük, mért lenne, ha nem is találkozunk. Egyszerűen nem tudnak érdekelni, van más, ami érdekel.
12/22 anonim válasza:
Nekem az idegesito mikor magyarok probaljak utanozni az smerikai akcentust, es meg azt is hiszik milyen jol megy nekik. Tobb hozzaszolas is van itt, hogy utalja a br angolt, de milyen jol megy neki az smerikai. O mar native speaker. A f***om!
13/22 anonim válasza:
Szerintem az inkább vicces, amikor magyarok próbálják utánozni az amerikai akcentust, és nem megy nekik :D
Olyan mókás, ahogy szerencsétlenkednek :D
14/22 anonim válasza:
Jo eg. Probalkoznak, gyakorolnak, kuzdenek erte esetleg. De hogy vicces lenne.... Ha mas torekvese vicces, akkor biztos
15/22 anonim válasza:
Szerintem az angol nyelvű ėnekek, zenék nem rosszak. Angolon kívüli fontos regionális nyelvek között mondjuk a német szerintem rondább, viszont kellemesebben érthetőek a magyar fülnek, ahogy a kevėsbé szép szláv nyelvek. Ėn sem szeretek angolul vauvauhauvarjúzni... Németül, horvátul viszont igen, mégha zenében talàn rondább az angolhoz képes is. Amerikai kultúra sem olyan izgalmas nekem, ott éppenséggel spanyol lehet fontosabb lesz, de Európában tuti az angol marad a kozvetitő nyelv sajnos.
16/22 anonim válasza:
Annyira nem idegesít. Kb 95 óta csak angol nyelvű könyveket olvasok. :D
17/22 anonim válasza:
Engem pont ezért támadnak, de kur*ára nem fog jelenni semmit.5
18/22 anonim válasza:
@ Sztrogoff: honnan szerzel annyi angol könyvet?
19/22 anonim válasza:
Hát, kb 700-at antikváriumokban vettem, a nagyját a Múzeum körútiakban. De mondjuk volt az ELTE egyik épületében is egy, meg volt két-három magyar netoldalas oldal, meg régebben volt ilyen fél-egy fontos antikvárium angol városokban is. Aztán kb 6 éve nekem is eljött az ebook időszak. Szoktam az Amazonról is rendelni néha, de inkább csak kiegészítés gyanánt - ha például Westlake írt 24 Parker-történetet, és megvolt összevissza 17 okosba, akkor sorba rendeztem őket olvasni, és amikor jött volna a lyuk, akkor vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!