A törökök tényleg barátnak vagy testvérnek tartják a magyarokat?
Jaja mi is amikor voltunk törökbe,mentünk bazárokba,mindig megkérdezték hogy honnan jöttünk. Akkor ugye mondtuk hogy Hungary stb, és a reakció szinte azonos volt mindnél.
"óóh Mádzsár, Áttílá, Báráth"
Amúgy a törökök nagyon jó fejek,legalább is annak tűntek.
Jó fejek a törökök.
Ők az Oszmán birodalmat más országként kezelik, mi azt is "Törökországnak" tartjuk. Amúgy én úgy tapasztaltam, hogy a törökök az iskolában nem, vagy csak alig tanulnak a magyarokkal közös múltról. Mondjuk lehet, hogy azért, mert mi nekik jóval kisebb esemény voltunk, mint ők nekünk.
Szerintem nem kell haragudnunk, de felejteni sem kéne. Azért az arcpirító, hogy Szigetvár mellett szobrot állítunk Szulejmán-szultánnak, a területet meg a Török kormánynak "ajándékozzuk". Hofit idézve ez olyan, mint Hitler szobra Krakkóban! :)
"Valahol azt hallottam, hogy annak idején mikor indultak Európába elöszőr követet küldtek hozzánk, hogy egy 3 km széles hadiösvényre lenne szükségük,hogy átmenjenek az országon,de mi nem akartuk őket engedni, ezért átmentek erővel."
Ez tényleg így volt. Annak idején a magyar vezetés kettős életet élt, ugyanis mielőtt nemet mondott megkérdezte a nyugati országokat arról, hogy támogatják-e a törökök ellen Mo.-t. Többek között Velence, a pápai állam, Németország és a franciák igennel szavaztak, ezért nem engedtük meg az átvonulást. Persze, mondjuk nem is lett volna jó, mert ha minden oldalról török vesz körül, akkor később nem lehetett volna meegvédeni még azt a kis megmaradt országot sem, amit mi Felvidéknek ismerünk most. Egyébként van közös múltunk a törökökkel, mert egy időben "együtt laktunk", Sok jövevény szavunk van, ami nem egészen a 150 év alatt honosodott meg, hanem már hamarabb beleivódott a magyarba. Egyébként érdekes, mert a Grúzok, az örmények és az Azeriek is rokonnak tartanak minket. Egy Grúz cserediák sokat mesélt arról, hogy pl. Petőfi tananyag az iskolában, akárcsak a mi 48'-as szabadságharcunk.
persze..
olyanok mint a cigányok...mindenki a testvérünk aztán meg a nagy tesót átb...ák mint szart a palánkon...
tapasztalat.
Sok itt a téves információ!A török kereskedő minden vásárlót látszólag szeret,-jó kereskedő-konyhanyelven sok-sok nyelvet ismer a magyaron kívül is.Egy a célja a sok kereskedő között megélni és az árut eladni a lehető legmagasabb áron.
Történelmi áttekintés,az ország két részre szakadt,a Duna-Tisza köze elnéptelenedett,a lakosságot aki nem menekült el kiírtották.Mária Terézia betelepitési politikájával megelőzte az ország vágleges ketté szakadását,talán neki köszönhetjük a magyarság megmaradását.
Javasolom,hogy olvassátok el CSERNOK ATTILA:A komáromi pontonhíd és A valóság erejével című könyveit,amelyekben múltunkról és a mai politikai helyzetről is kaphattok kutatásokkal,dokumentumokkal is alátámasztott reális képet.Jó tájékozódást,bölcs gondolkodást és jó egészséget kívánok a tudni akaró érdeklődőkn ek.
Nekem általánosságban a török népről minden benyomásom pozitív! Sajnos közöttük is akadnak aljas emberek, de hol nem??? Saját tapasztalat, hogy a magyarokat nagyon szeretik! Nagyon érdeklődőek és egyből vigyorognak, megölelgetnek, teára hívnak, ha megtudják, hogy magyar vagy. Az iskolában tanítanak magyar történelmet és úgy tartják, az Őshazában a két nép testvérként élt együtt. A 150 éves hódoltság pedig alaposan megkeverte a magyar génállományt (és jónéhány magyar asszony fejét is:-))), az én családom is török eredetű).
Szóval jó nép, de a kultúrális és vallási különbözőség miatt nem ajánlom magyar nő török férfival való házasságát, mert nagyon sok az ütközési felület, amit mi, magyarok nehezen fogadunk el. Ha lehet, inkább maradjanak csak barátok (persze ez csak jótanács, mindenki a szíve szerint!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!