Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi jellemző a japán emberekre?

Mi jellemző a japán emberekre?

Figyelt kérdés
Tényleg nagyon tisztelik egymást, vagy ez csak amolyan mondás? Mi jellemzi őket, nagyon mások, mint egy európai ember.
2010. jún. 23. 11:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 06-23 23:34

Szia, tudnál tippeket adni hogy hol lehet ismerkedni japánokal Magyarországon? :D Föleg lányokal :D:D

2010. jún. 27. 10:29
 12/23 A kérdező kommentje:
Az engem is érdekelne... ;)
2010. jún. 27. 10:57
 13/23 anonim válasza:
100%

a Japán emberek nagyon udvarias és emberszerető emberek szeteik a természetet és a nyugalmat:D

bocsi hirtelen ennyi jutott az eszembe[:

2010. jún. 28. 15:30
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Számomra a japánok - jobban mondva a japán kultúra olyan "szélsőséges". Nem tudok rá jobb szót, de mindjárt megmagyarázom, mire gondoltam.

Egyébként van egy japán kolléganőm, aki nagyot nevetett (amúgy csöndesen, japán módra), mikor elmondtam ezt a "szélsőségességet". Azt mondta, neki ez még eszébe sem jutott... :D

Tehát először is, a japán emberek kicsik, karcsúak, hajlékonyak - mindenkiben ez a kép él róluk. És akkor ott vannak a szumó birkózók... XD

Japánban az ikebana készítést főiskolán oktatják. A virágkötést. Te jó ég! És közben, mondjuk az iskola mellett van az a gyár, ahol legmodernebb high-tech cuccok készülnek...

A japán ember hihetetlenül sokat dolgozik. Éjjel nappal gürcöl. Nem megy szabadságra sem. De akkor hogyhogy náluk a világon a legmagasabb a várható élettartam?!

Értetek, mire gondolok? A szélsőségek hazája... Nagyon szeretnék egyszer elutazni oda! :)

2010. jún. 28. 19:27
 15/23 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos nem ismerem igazán a japánokat. De amikor az országukban jártam nagyon sokat elárult róluk. Több, mint 35 országban voltam eddig, de soha nem láttam még ennyire fantasztikus, példaértékű országot. Nagyon hosszú volna leírni a hogyant és miértet, de nagyon szívesen élnék ott. Ugyanakkor "kevésnek" érzem magam ahhoz az országhoz, néphez. Talán aki járt ott, megérti. Egyébként gondolom ez csak holmi felmagasztalásnak hat részemről, pedig még igen szerényen írtam róluk:)
2010. júl. 1. 23:44
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy japánt és egy európai embert odaállítanak egy akvárium elé amelyben egy nagy aranyhal úszkál. Míg az európai a nagy halat bámulja a japán a gyönyörű növényzetben és a köztük úszkáló kis halakban gyönyörködik :)
2010. júl. 2. 01:32
 17/23 A kérdező kommentje:
Értem, szóval a japánok a részleteket nézik.
2010. júl. 2. 15:59
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 06-27 10:29

Sajnos túl sok tippet nem tudok adni... esetleg Szegeden vagy Budapesten egyetemi könyvtárban... (pl. az orvosi részlegen), vagy esetleg a japán alapítvány könyvtárában (Bp).

De nagyvárosokban össze lehet velük futni, mert azért nincsenek olyan kevesen. Egyébként Bp-en szoktak még lenni japán jellegű rendezvények (nem voltam rajtuk, csak hallottam, hogy van ilyen)- esetleg ott.

2010. júl. 6. 16:08
 19/23 anonim ***** válasza:

Ma tudtam meg a japán kolléganőmtől, hogy Japánban négyszögletesek a dinnyék!!! Ti tudtátok ezt? És egy darab kb. 100 euróba kerül!

[link]

2010. júl. 13. 16:53
 20/23 anonim ***** válasza:
A japánok fekete hajúak, egyébként minden ázsiai fekete hajú.
2010. júl. 23. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!