Mi jellemző a japán emberekre?
A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 06-23 23:34
Szia, tudnál tippeket adni hogy hol lehet ismerkedni japánokal Magyarországon? :D Föleg lányokal :D:D
a Japán emberek nagyon udvarias és emberszerető emberek szeteik a természetet és a nyugalmat:D
bocsi hirtelen ennyi jutott az eszembe[:
Számomra a japánok - jobban mondva a japán kultúra olyan "szélsőséges". Nem tudok rá jobb szót, de mindjárt megmagyarázom, mire gondoltam.
Egyébként van egy japán kolléganőm, aki nagyot nevetett (amúgy csöndesen, japán módra), mikor elmondtam ezt a "szélsőségességet". Azt mondta, neki ez még eszébe sem jutott... :D
Tehát először is, a japán emberek kicsik, karcsúak, hajlékonyak - mindenkiben ez a kép él róluk. És akkor ott vannak a szumó birkózók... XD
Japánban az ikebana készítést főiskolán oktatják. A virágkötést. Te jó ég! És közben, mondjuk az iskola mellett van az a gyár, ahol legmodernebb high-tech cuccok készülnek...
A japán ember hihetetlenül sokat dolgozik. Éjjel nappal gürcöl. Nem megy szabadságra sem. De akkor hogyhogy náluk a világon a legmagasabb a várható élettartam?!
Értetek, mire gondolok? A szélsőségek hazája... Nagyon szeretnék egyszer elutazni oda! :)
A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 06-27 10:29
Sajnos túl sok tippet nem tudok adni... esetleg Szegeden vagy Budapesten egyetemi könyvtárban... (pl. az orvosi részlegen), vagy esetleg a japán alapítvány könyvtárában (Bp).
De nagyvárosokban össze lehet velük futni, mert azért nincsenek olyan kevesen. Egyébként Bp-en szoktak még lenni japán jellegű rendezvények (nem voltam rajtuk, csak hallottam, hogy van ilyen)- esetleg ott.
Ma tudtam meg a japán kolléganőmtől, hogy Japánban négyszögletesek a dinnyék!!! Ti tudtátok ezt? És egy darab kb. 100 euróba kerül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!