Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A magyarok miért vesznek fel...

A magyarok miért vesznek fel minden adandó alkalommal hitelt?

Figyelt kérdés
Ez már népszokássá vált, hogy ha lehet hitelt felvenni, olcsón, akkor veszi. Mindenre. Nem számít, ki tudja-e fizetni vagy sem.

2018. aug. 30. 19:46
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Remélem sok emberhez eljutnak a meglátásaitok!!
2018. aug. 30. 20:45
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
De miért fikázod a magyarokat? Kölcsönt a világon mindenhol vesznek fel. Az agyilag megvan, hogy a 2009-es világválság eredete a csillagászati mennyiségű amerikai ingatlanhitelezésre vezethető vissza?
2018. aug. 30. 21:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Ez igaz 12-es, de mintha 2004-től nálunk az autóvételek, -hitelek kezdtek volna először befutni, és szép fokozatosan mindenre kiterjedni. Tehát mi sem vagyunk olyan ártatlanok.
2018. aug. 30. 21:29
 14/19 A kérdező kommentje:

Kedves zoligyerek!

Szerintem csillagászati különbségek vannak köztünk a társadalmi státusunkat illetően így ismeretlenül is. Olyannyira tudom, hogy ez okozta, hogy még egy plakátra is emlékszem New York-ból, ahol szinte bármilyen jövedelemmel adtak hitelt :)

2018. aug. 30. 21:30
 15/19 anonim ***** válasza:
Amúgy meg arra is emlékszem, hogy 2006 környékén "irodai munka" címszó alatt keresték az embereket hitelügynöknek - vagy hogyan nevezik ezt a munkát -, hogy ajánlgassák a lehetőségeket.
2018. aug. 30. 22:22
 16/19 anonim ***** válasza:

A #7 választ csak annyiban korrigálnám, nem idióták!

Ha valakinek nincs lehetőség tanulni, ha megfosztják a lehetőségtől, ha a társadalmi nyomásnak ő sem tud ellenállni, ha átverik mert felismerik hogy átverhető, akkor ő nem idióta, hanem hátrányos helyzetű. Fogalmak között azért érdemes különbséget tenni, mert nemcsak a hitelben vannak hatalmas tévutak. Például a társadalom működtetésének látásmódjában is. Sokkal hatalmasabbak. Csak arra szeretjük azt mondani, olyan, mint az időjárás. Nem befolyásolható. Pedig de. Mert kényelmesebb mások fikázása. Amiről itt szó van,az az "írástudók felelőssége". Ami nagyon hiányzik azoknál,akik átlátják, mi megy.

2018. aug. 31. 10:54
 17/19 A kérdező kommentje:

A mohóság és annak elfogadás, hogy addig nyújtózkodik amíg a takaróm ér és tudomásul veszem, hogy az én tudásommal ennyit érek a társadalomban; ez nem annak kérdése, hogy az írástudók befolyásolják-e őket, vagy sem.

Nem a feudalizmusban meg a Horthy-rendszerben élünk, ahol nincs abszolút lehetőség a társadalmi osztályok közötti átjárásra. Aki akar, az igenis tud. Hagyjuk már mindig ezt az átkozott paternalizmust.

Várom a további kommenteket!

2018. aug. 31. 13:45
 18/19 anonim ***** válasza:

Sajnálom, de nem tudok egyetérteni veled. A józan paraszti észt sehol nem osztják, 8 általánost az emberek legnagyobb része elvégzi, összeadni, kivonni és százalékot számítani ott is kell a ketteshez, egyik sem agysebészet, csak nem divat gondolkodni főleg annak, aki kijöttazújájfón címmel szedegeti fel a hiteleket sorra, miközben így meg úgy hátrányos és társai. Elnézést, de én ezeket az embereket nem tudom sajnálni, mert egyszerűen nem gondolkodnak, mielőtt csinálnak valamit, definiálásukra legnagyobb sajnálatomra a megfelelő szót használtam.

2018. aug. 31. 16:08
 19/19 anonim ***** válasza:

A pénzügyi tudatosság alacsony, mert a legtöbb ember örül, ha hónap végéig van pénz.

Egyszer megkérdeztem egy ismerősömet, hogy miért inkább hitelt vesz fel, miért nem gyűjti össze a pénzt. A válasz az, hogy előbb jut hozzá az áruhoz. A másik az, hogy nincs elég önfegyelem ahhoz, hogy hónap elején a félreteendő pénzt egy borítékba tegyék, és azt külön helyen tárolják, és csak akkor nyúljanak hozzá, amikor felhasználják. Hónap végére újra a régi nóta: elfogyott a pénz, és vagy kölcsönkérnek, vagy felnyitják a borítékot. A hitelt pedig fizetni kell.

Tovább a történelem sem arra tanította a magyarokat, hogy aki összespórolja a pénzt, az jól jár, mert lehet, hogy jön valaki, és elveszi tőle.

2018. aug. 31. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!