Mi az oka annak, hogy ti magyarok ennyire pesszimisták vagytok?
Néhány gondolat:
- A világ egy tükör, amiben magadat látod. Tehát amit észreveszel belőle, az nagyrészt rólad árulkodik.
- Az ember optimistán születik, de pesszimistán hal meg. Tény.
- A harmadik világbeli nyomortelepek lakói nem azért mosolyognak, mert olyan hú de elégedettek az életükkel, hanem mint köztudott (?), a nevetés és a mosolygás a stressz redukálásának módjai olyan helyzetben, amikor például egy, az ottani ember számára tök idegen kulturális közegből érkező személy ráirányítja valakire a kameráját, és az illető nem tud mit kezdeni a helyzettel, mert a jól öltözött nyugati ember és -opcionálisan- az ő kamerája annyira szürreális érzelmi állapotba keríti az egyszeri nyomorteleplakót, hogy ezt az érzést csak mosolygással tudja redukálni.
- Bónusz: minél több dolgot tud az ember a világról és annak működéséről, annál jobban leépülnek az illúziói, és ezáltal pesszimistának tűnhet, holott csak realista.
,,A világ egy tükör, amiben magadat látod. Tehát amit észreveszel belőle, az nagyrészt rólad árulkodik."
Tehát azért látom a magyar embereket elégedetlenebbnek, boldogtalannak a nyugatiaknál mert valójában én is boldogtalan vagyok?
Ez azért elég gyenge lábakon áll nem gondolod?
Tehát ha ez az elv szerint valaki valami csúnyát mond rám mondjuk azt hogy idióta vagyok akkor ezt azért mondja mert valójában ő az idióta?
Szerintem ezt a tükrös elvet csak akkor mondják, ha egy vitában valaki nem tudd visszaérvelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!