Milyenek is a franciák VALÓJÁBAN?
Ide most azok véleményét várom, akik töltöttek már el kisebb, nagyobb időt Franciaországban, nem pedig azokét, akik azt sem tudják hol van, és fikázzák őket, hogy beképzeltek, sznobok.
Szóval te milyennek láttad őket /külsőleg, belsőleg/?
Fú, én pedig azt hittem jobb a helyzet! :/
Jöhetnek még válaszok. :)
Jó ideig Párizsban éltem. Nagyon szép hely, nem mondom, de tényleg döbbenetesen nagy véleménnyel vannak az ottaniak magukról. Igaz, akadnak nagyon kedves emberek is, néhanapján.
Gyakran érezni, hogy egyes franciák azt hiszik, hogy náluk magasabb rendű nép nem létezik a világon és úgy bánnak az emberrel, mintha valami szerencsevadász volna, aki csak azért érkezett, hogy az ő fantasztikus országukon élősködjön, nyerészkedjen:)
Ja igen, az angol nyelv nekem se sokat segített. Általában úgy tettek, mintha nem értenének angolul, holott jónéhány szó szinte ugyanaz franciául, legfeljebb másképp ejtik kicsit. De mindegy, a saját nyelvüket sem szívesen értik, ha külföldiről van szó.
Mindezek ellenére rengeteg barátságos emberrel találkoztam náluk. Főleg külföldiekkel:)
Köszönöm a válaszokat nektek. :D
Érdekes dolgokat írtatok... :)
Én voltam Franciaországban és dolgoztam is velük egy szállodában.
Nagyon arrogánsak, természetesnek veszik, hogy mindenki franciául beszél és semmibe vesznek, ha nem beszélsz tökéletesen franciául. Emellett koszosak, rendetlenek és rettenetesen önérzetesek.
Biztos vannak kedves és jófej franciák, de nekem rossz tapasztalataim vannak velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!