Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyenek is a franciák VALÓJÁBAN?

Milyenek is a franciák VALÓJÁBAN?

Figyelt kérdés

Ide most azok véleményét várom, akik töltöttek már el kisebb, nagyobb időt Franciaországban, nem pedig azokét, akik azt sem tudják hol van, és fikázzák őket, hogy beképzeltek, sznobok.

Szóval te milyennek láttad őket /külsőleg, belsőleg/?

2010. jún. 20. 22:09
 1/10 anonim válasza:
95%
Én tavaly nyáron voltam kint 3 napot.Ha franciául beszélsz,akkor sem biztos,hogy válaszolnak,de ha angolul szólalsz meg,akkor szinte biztos hogy nem.Rettenetesen utálják az angolokat,mer úgy érzik,hogy elnyomták őket.(Ami részben igaz is)Viszont ha megismernek,akkor tudnak nyitottak is lenni,akármilyen nyelven is beszélgettek.(Vagy csak nekem volt szerencsém:)
2010. jún. 20. 22:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
fél évig tanítottaqm Párizsban, nem szeretnék többet visszamenni 1 hétnél hosszabb időre. Egyetemistákkal, tanárokkal találkoztam, korlátoltak voltak, beképzeltek.
2010. jún. 20. 22:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 1 hétig voltam Párizsban, és csatlakozom az előttem szólóhoz. Valójában nagyon beképzeltek, lenézik a náluk kisebb, vagy szegényebb országokat, és a francián kívül más nyelven nem hajlandóak beszélni.
2010. jún. 20. 22:45
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Egyet értek az előzőekkel, és még hozzátenném, h rendetlenek, koszosak is, a környezetüket tekintve. Ez Svájcban különösen feltűnő. A németek lakta rész tiszta, rendezett, a francia terület utcaképe sokkal lepukkantabb.
2010. jún. 20. 23:12
 5/10 A kérdező kommentje:

Fú, én pedig azt hittem jobb a helyzet! :/

Jöhetnek még válaszok. :)

2010. jún. 20. 23:58
 6/10 anonim ***** válasza:
86%
Én egy cserprogram keretében voltam Franciaországban és az a lány, akihez mentem nagyon bunkó volt, magának való és egy szót sem szólt hozzám.
2010. jún. 21. 10:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Jó ideig Párizsban éltem. Nagyon szép hely, nem mondom, de tényleg döbbenetesen nagy véleménnyel vannak az ottaniak magukról. Igaz, akadnak nagyon kedves emberek is, néhanapján.

Gyakran érezni, hogy egyes franciák azt hiszik, hogy náluk magasabb rendű nép nem létezik a világon és úgy bánnak az emberrel, mintha valami szerencsevadász volna, aki csak azért érkezett, hogy az ő fantasztikus országukon élősködjön, nyerészkedjen:)

Ja igen, az angol nyelv nekem se sokat segített. Általában úgy tettek, mintha nem értenének angolul, holott jónéhány szó szinte ugyanaz franciául, legfeljebb másképp ejtik kicsit. De mindegy, a saját nyelvüket sem szívesen értik, ha külföldiről van szó.

Mindezek ellenére rengeteg barátságos emberrel találkoztam náluk. Főleg külföldiekkel:)

2010. júl. 1. 23:54
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat nektek. :D

Érdekes dolgokat írtatok... :)

2010. szept. 9. 15:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam Franciaországban és dolgoztam is velük egy szállodában.

Nagyon arrogánsak, természetesnek veszik, hogy mindenki franciául beszél és semmibe vesznek, ha nem beszélsz tökéletesen franciául. Emellett koszosak, rendetlenek és rettenetesen önérzetesek.

Biztos vannak kedves és jófej franciák, de nekem rossz tapasztalataim vannak velük.

2015. aug. 4. 22:56
 10/10 anonim válasza:
21%
A franciák tapasztalatom szerint elég rendetlenek, igénytelenek a környezetükre. Mindig mindent jobban tudnak (66 millió filozófus országa), szeretnek kísérletezni... Én azt tapasztaltam, hogy nagyra tartják magukat, de nem nézik le a többieket, ugyanis tudomást sem vesznek másokról. Ők azok, akik mindent leszarnak a világban, a lényeges dolgok úgyis csak náluk történhetnek meg! Előfordul, hogy gorombák, mert éppen ahhoz van kedvük, de azért a turizmus központjaiban, a reptereken, stb. beszélnek angolul és mosolyognak az emberre!!! Nem igazán a könnyen barátkozós fajták (a fiatalok kivételek itt is!), zárkózottak. Nekem nagyon honvágyam lett franciaországtól, pedig gyönyörű ország, de valahogy nem otthonos. Az osztrákoknál a hegyekben sokkal jobban éreztem magam.
2016. nov. 16. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!