Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Tényleg ilyenek a franciák,...

Tényleg ilyenek a franciák, ahogy mindenki mondja?

Figyelt kérdés
hogy csak franciául szólalnak meg, még ha beszélnek is más nyelvet, nagyon bunkók, arrogánsak, nacionalisták, számukra Franciaországon kívül minden egy pór hely, stb. stb.?
2010. aug. 17. 22:55
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
vagy csak Trianon miatt találta ki sok idióta...
2010. aug. 17. 22:58
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem ismerek egy franciát sem. Lehet van ilyen sok közülük, de biztos vannak kivételek.
2010. aug. 17. 23:04
 3/16 Dymo ***** válasza:
100%
tényleg ilyenek
2010. aug. 17. 23:16
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
valóban ilyenek sajnos (nem mind, de túlnyomórészt)
2010. aug. 17. 23:36
 5/16 anonim válasza:
100%
Több francia emberrel találkoztam már, de egyáltalán nem találtam ilyeneknek őket. Olyanok, mint a magyarok: vannak köztük rendesek és bunkók is.
2010. aug. 17. 23:45
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
sztem egy népről sem lehet elmondani, h MIND ilyen vagy olyan.
2010. aug. 17. 23:47
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, nagyon segítőkészek, viszont ha nem tökéletes a francia tudásod, és gyakorolni akarod, akkor érdemes más nyelvtudást letagadni, különben az lesz az első kérdésük, hogy "Do you speak English?".
2010. aug. 18. 00:27
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg az Európai vakáció c. amerikai filmet. Másoknak is az a véleménye, hogy bunkók.
2010. aug. 18. 09:22
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyílán vannak ilyenek is olyanok is.

Én tapasztalataim:

Pozitívok:

-Párizsban, mcdonaldsban, gagyibb éttermekben ahol kb csak feketék dolgoznak, rendesen értik/beszélik vagy legalább próbálják beszélni az angolt.

-Színesbőrűek útbaigazításnál is segítettek szívesen angolul. (Tősgyökeres franciák nem igazán)

-Cégünknek vannak francia megbízásai, az egyik kolléga, aki a leggyakrabban jön hozzánk is és mindenfele külföldre, nagyon aranyos, jófej, abszolut korrekt félként kezel mindket, stb-stb.

Negatívok:

-Párizsi boltokban és Luxemburg Francia határ melletti faluban is:

Boltban egészen konkrétan az angol köszönéseket nem voltk képesek megérteni. Ha angolul beszéltél és mutogattál is csak unottan rázták a fejüket, meg se próbáltak megérteni. Magyarországon legalább elkezd hangosabban beszélni magyarul, hátha jobban érted :D:D Itt még idáig se jutottak el, csak a fejrázás olyanokra, hogy van-e Pizza/hamburger/stb... bizony.. nehéz szavak. :)

- Szintén céges. A mi szakmánkban (mint sok helyen) angol a nemzetközi nyelv. Ehhez képest egyszer főnököm végig rohangálta az összes irodát, hogy ki beszél franciául, mert valaki felhívta és akárhogy könyörög neki, nem hajlandó angolul még bemutatkozni sem, csak karattyol franciául. :)

-szintén Párizs: képeslap vásárlás. Elég nehéz volt megmagyarázni a néninek, hogy igen, Magyarország az akár el tetszik hinni, akár nem, Európában van és olyan bélyeget kérek.

-Franciaország - Német határ mentén: Úgy fél óráig kóvályogtunk a turisták között mire találtunk egy német(!) párt akik hajlandóak voltak velünk angolul kommunikálni.

Összegezve:... Ilyen "Látszik, hogy értik, de nem hajandóak beszélni" élményem nekem nagyon sok volt velük, nem írtam le mindet... de természetesen nem mindegyik ilyen!

2010. aug. 18. 11:01
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
*Pozitívok, negatívok = pozitívak, negatívak.... csak néha elfelejtek beszélni, bocsi. :D:D:D
2010. aug. 18. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!