Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Melyik koldulási/kéregetési...

Melyik koldulási/kéregetési módszer a jobb?

Figyelt kérdés

Magyarországon sokan kéregetnek, és a rendesen dolgozó emberek ezen kéregetőket lenézik.

Sokan emberrő-emberre járva kéregetnek csak 1 pár forintot számítva hogy megsajnálja valaki.

Én egy rendesen dolgozó állampolgár vagyok, de az utóbbi hónap nagyon alám tett és 26.-ától szó szerint semmilyen pénzem sincs.

Kéregetésbe fulladt a dolog, de közel sem olyanba mint szokás, és érdekes mód, nekem bevált.

Mondok egy pár kéregetés módot, és kérlek válaszban írjátok le a hozzá tartozó számot, hogy szerintetek melyik a jobb, avagy ti melyik nek adnátok szívesebben, vagy adnátok-e?

Köszönöm

1. Áldja a jó Isten, csak egy pár forinttal segítsen meg kérem, nincs mit ennem.

2. Szép napot. Van 400ft-om, megtenné kérem, hogy kiegészíti nekem egy kínai menüre?

3. Helló, szia. Lehetne egy szívesség kérésem? (Igen?) megtennéd kérlek, hogy meghívsz egy pizza szeletre?

4. (Kakukktojás) Pénz nélkül a bolthoz megyek, beszélek a pultossal, hogy... " szép napot, van egy olyan gondom, hogy most eléggé betett nekem a hónap vége, megtenné kérem, hogy innen meghív valamire? "

Nektek melyik szimpatikusabb, és szerintetek én melyiket használom? (Átmenetilehlg amíg 10.-e nem lesz, fizu nap)

2018. júl. 7. 09:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Mindegyik béna.

Az a koldus a legszimpatikusabb, aki nem szólítja meg az embert.

2018. júl. 7. 09:54
 2/14 A kérdező kommentje:
Nagy tévedés, mert az csupán szánalmat eredményez
2018. júl. 7. 09:58
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Te ébresztesz szánalmat a hülye dumáiddal. Én mindig annak adok, aki csendben van. De a te módszerednél is van egy fokkal rosszabb, amikor Jézust és Istent emlegetik pár forint reményében. Az a legalja. Szóval te csak egy közepesen béna ember vagy, aki azt hiszi, hogy a csajozás (és a koldulás) sikere a szövegen múlik.
2018. júl. 7. 10:03
 4/14 anonim válasza:
100%
Mindegyik elég gyengére és szánalmasra sikerült, de még a 2. volt a legtűrhetőbb. Inkább próbálj meg plusz melót vállalni valahol. Ha koldulásra van időd, lehet mégtöbbet is dolgozni.
2018. júl. 7. 10:10
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez számomra nehéz kérdés, mert miután már évek óta az egyik legcsövibb helyek (Kálvin tér) járok nap mint nap, már immunis vagyok a kéregetőkre (ahányszor próbáltam pénz helyett kaját adni, mindig elküldtek a p!csába, most már inkább nem adok senkinek semmit).

Ha adnék is valakinek akkor is csak akkor ha ennivalót kér.

2018. júl. 7. 10:13
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik szánalmas. Ha bármelyik szöveggel odajönnél hozzám, olyan gyorsan otthagynálak...

Én is azoknak adok, akik nem mondanak semmit, mert nincs annál idegesítőbb, amikor valaki odajön a sok baromságával.

Senki sem fog idegeneket (pláne ilyen bosszantóakat, mint te) meghívni kajálni.

5. megoldás: válllalj valami pluszt, amennyiben van rá lehetőséged.

2018. júl. 7. 10:29
 7/14 A kérdező kommentje:

Akkor lássuk mit értem el a 2-3-4-es verziókkal. (1-est soha nem használtam)

-3 szelet pizza (pizza king)

-1 Gyros (Döner kebab)

-1 gyros tortilla (Istambul kebab)

-1 Nagy hamburger (ismeretlen)

-5 tea süti (1 csomag) (ismeretlen)

-1 Dupla rántott húsos szendvics (Cica mama boltja)

-Sok-sok péksüti (Örs vezér terei pékség)

-Komplett Nagy kínai menü, üdítővel [1.100ft] (Madár fészek étterem)

-All You Can Eat 2óra [1.600ft] (Oktogon bisztró)

- Kínai leves (Ismeretlen)

- Tejfölös Lángos (Keleti Pályaudvari)

- Péksütik (Lipóti pékség)

És még több apróbb ételek, meleg-hideg.

Íme az eredmény melyet sorolni tudtam

2018. júl. 7. 10:43
 8/14 anonim ***** válasza:
77%

Ügyes vagy, Kérdező!

Fejlessz ki jó emberismeretet, h tudd, melyik potenciális adományozót hogyan kell becserkészni. Fog ez menni, szemmel látható a tehetséged. Lehet, h rendes emberként pályát tévesztettél? Lehet, téged az Isten is kéregetőnek teremtett. Sok sikert!

2018. júl. 7. 16:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Taps-taps-taps az ügyike ingyenélőnek.
2018. júl. 7. 19:10
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Na, kamuzásból meglett a kettes. XD

Tegyük fel, hogy igaz. Ez esetben pusztán gratulálni tudok, hogy ennyit tudsz felmutatni. Kéregetést. XD XD Nevetséges. ;)

2018. júl. 7. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!