Ha egyáltalán vagy alig eszem szénhidrátot az jobb/hatásosabb fogyasztó módszer mintha néha-néha ennék?
Mi az hogy néha vagy alig?
Ha valamit eszel, abban szinte tuti, hogy lesz szénhidrát, kissé unom azt a gondolkodást, hogy létezik étrend zéró szénhidráttal. A ketogén diétában is van, mert elkerülhetetlen, nagyon torz és egészségtelen étrendet lehet csak kihozni kvázi nulla szénhidráttal.
A szénhidrátbevitel erőteljes mérséklése, a szénhidrátdús (cukros, keményítődús) ételek kerülése jó irány. Lehet, sőt valószínű, hogy nem mindenkinek való, de van, aki máshogy nem is nagyon tud fogyni.
Én nagyon édesszájú vagyok, főleg a csokit imádom. Eddig ha fpgyókúráztam, mindig teljesen kiiktattam az étrendemből az édességeket. Kibírtam, nem vagyok függő, de azért hiányzott... Most viszont beiktatok majdnem minden napra egy kis édességet (25 g 80%-os étcsoki, reggelire egy kisebb jégkrém stb...), de persze beleszámítom a napi kalóriabevitelbe. És természetesen mozgok is mellette.
Nos, ugyanúgy fogyok, mint amikor egyáltalán nem ettem édességet:)
A szénhidrát bevitel csökkentése jó ötlet. Nézz utána a mediterrán diétának. Egyél abonettet, zöldségeket, húst és gyümölcsöket. Vigyázz a cukorral, mézzel, dinnyével, tésztával és rizzsel. Napi 5x-i étkezés, próbálj kb. 170-200g szénhidrátot elosztani napközbenre úgy, hogy reggelire és ebédre legyen kb. 50-60g. A termékek csomagolásán ott van, mennyit szénhidrátot tartalmaz 100 g termék. Emellett naponta sétálj fél órát (vagy bringázz) és meglátod, gyorsan fogsz fogyni és éhes sem leszel (ha éhes lennél, egyél salátát. Javaslom, hogy a salátát öntsd le balzsamecettel, olivaolajjal, keverd össze, hagyd az ízeket egy fél óráig összeérni és utána annyit eszel belőle, amennyit akarsz :) ).
Az első napokban nehéz, de ha megéhezel, húst, tojást, sajtot annyit eszel, amennyit akarsz, a gomba is jó megoldás (pl. gombapörkölt), mert az is kevés szénhidrátot tartalmaz. Ezek laktatóak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!