Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A szerb nép tényleg ennyire...

A szerb nép tényleg ennyire barbár?

Figyelt kérdés
Bécsben vagyok, ahol jelentős szerb közösség él. Eddig kimondottan kedveltem őket, ez azonban kezd megváltozni. Múltkor odajött hozzám egy magyar, aki átmenetileg hajléktalanként él Bécsben. Mesélte, hogy április elején kirabolták és agyonverték a szerbek. Néhány napja a Heute napilapban olvastam, hogy egy szerb megkéselt egy másik szerbet az otthonában. Tegnap pedig itt voltak a szüleim, kocsival. A rendszámból lehetett látni, hogy magyar. Egy picit gyorsabban váltottunk sávot a kelleténél, de volt mögöttünk elég hely. Nem is dudált a mögöttünk jövő, de amikor mellénk ért, megszólalt a sofőr lekezelő hangon, szerb akcentussal: ,,Magyar''. Mintha ő még nem tévedt volna el külföldön. Szóval én eddig tiszteltem a szerbeket, de lassan kezdem Európa söpredékének látni őket.

2018. máj. 27. 12:15
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
Ha agyon verték hogy tudott utána veled beszélgetni? Feltámadott a halálból?
2018. máj. 27. 12:25
 2/6 anonim válasza:
39%
A szerb nagyon kedves szerény nép. Persze vannak köztük rosszak, de nem kell általánosítani. Magyarba is vannak gyilkosok, stb
2018. máj. 27. 12:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Általánosságban valószínűleg több az ilyen ember a szerbek között, mint mondjuk a dánoknál. Ettől függetlenül, mint minden nép, náluk is van egy értelmiségi/kulturált réteg, akik maguk is lenézik az ilyesmi viselkedést nagy valószínűséggel.

Egy másik példa, Iránnal kapcsolatban a többségnek a vallási fanatizmus jut az eszébe. Mégis, Teheránban van egy liberális kisebbség, akik teljesen szekuláris értékrenddel rendelkeznek. Egy nemzethez tartozó emberek közötti különbség ég és föld.

(Liberális szót a valós jelentése szerint értem, és nem a közbeszédben eltorzítottat.)

2018. máj. 27. 14:28
 4/6 anonim ***** válasza:
60%
Engem békává változtattak... már elmúlt.
2018. máj. 27. 19:37
 5/6 anonim ***** válasza:

A szerb nép tényleg ennyire barbár?

Ööö igen, nagy általánosságban igen! Vajdasági vagyok,szerbek között éltem egész életemben. Itt mindenki tudja milyenek. Persze vannak redesek is,de nagy részük primitív,agresszív és barbár. Főleg a keverékek,akik boszniaiak vagy hasonló. A tiszta szerbekben több a kultúra.

2018. szept. 3. 14:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, iszonyú sötétek, agresszívak és taplók. Bécsben azért van rengeteg szerb, mert annak idején többségük jugoszláv vendégmunkásként érkezett. Sok köztük a boszniai szerb is, akikkel több a gond. A sötétjük nem is tudja, hogy a magyarok közt nagyon sok szerb családnevű ember van.

Ha Bécsben élsz akkor Ottakringről biztosan tudod, hogy tele van szerbbel. Ez akkor problémás amikor szerb-albán meccs van.

2018. okt. 12. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!