Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Vajdasági magyarok! Hogyan...

Vajdasági magyarok! Hogyan ünneplik Szerbiában a Vidovdan nevű ünnepet?

Figyelt kérdés
Bármi ehhez kapcsolódó beszámoló érdekelne!Köszönöm előre is.

2014. márc. 11. 17:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Sehogyan! Miért kéne ünnepelnünk? Ezt (Víd napját) a pravoszláv ortodox egyházak ünneplik. Mi vajdasági magyarok pedig katolikusok vagyunk java részt (vannak persze reformátusok, evangélikusok és más kisebb keresztény vallásúak is).
2014. márc. 14. 21:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem azt kérdezte, hogy ti hogy ünneplitek. Hanem hogy általában hogy ünneplik. Mivel ti éltek a szerbek között nem a kérdező, ezért valószínűleg tudtok nyilatkozni. :)
2014. márc. 22. 10:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja, az más!

Gondolom, akinek aznap van a védőszentje azok családdal, barátokkal megünneplik egy ebéd-vacsora mellett. Ha jól tudom ekkor tört ki az első világháború is (lehet hogy erre gondolt a kérdező?). Máskülönben én nem tudok róla, hogy ünnepelné is valaki, szerintem ez itt egy olyan nap mint Magyarországon a febrúár 5.

2014. márc. 28. 17:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, valóban arra gondoltam hogy a szerbek hogyan ünneplik ezt az ünnepet, nyílván nem rátok, ottani magyarokra céloztam. Sajnálom, ha ezzel bárkit is megbántottam. Csak hallottam több dalt, meg verset is, ami erről az ünnepről szól, és nem tudtam elképzelni, hogy ez milyen jelentőségű, vagy fajsúlyú ünnep Szerbiában, mivel még soha nem hallottam eddig róla.
2014. márc. 31. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!