Milyenek a vajdasági magyarok?
Figyelt kérdés
Úgy értem jelem, szokás, stb.2012. dec. 25. 13:03
1/8 anonim válasza:
kollégiumi szobatársam vajdasági magyar :) nyitott, értelmes lány, értelemszerűen mindkét nyelvet beszéli, viszont nem mindig értem, amit mond, gyakran vissza kell krédeznem, hiszen egészen másfajta tájszólásokhoz vagyok szokva...
2/8 anonim válasza:
Miért, a magyarországi magyarok milyenek? Egyformák?
3/8 A kérdező kommentje:
Egyformák na igen de én inkább a szokások mentalitásra lenék kíváncsi.
2012. dec. 26. 13:18
4/8 anonim válasza:
Nekem a pesti ismerőseim mind azt mondták, hogy a vajdaságiak és az erdélyiek egyformán vadasak. :D Az tény, hogy temperamentumosak vagyunk, de kedvesek is. Egyszerű a felfogásunk, nem komplikáljuk túl a dolgokat és nem nyafogunk. Szeretjük a pálinkát és a mulatozást. Szépen beszéljük az anyanyelvünket, ápoljuk a szokásokat, harciasak vagyunk. Mi érdekel még? :)
5/8 anonim válasza:
4-es válaszolónak teljesen igaza van,vadasak vagyunk:D meg minden másban amit leírt. Vannak tájszólásaink ha érdekel pl.mici-bézbólsapka, trénerka-szabadidőruha, patika-cipő, szokk-üdítő most nem jut eszembe több.
6/8 anonim válasza:
4esnek, 5ösnek igaza van. :D
A legnagyobb különbségek talán a szókincs (majca-póló, batri-elem, kikirikis bobi-fölfimogyorós pálcika, patent-rottring, helánka-cicanadrág, slag-tejszínhab... stb), hogy nagyon gyorsan túllépünk a dolgokon. Pl. amin a magyarok órákig tudnak beszélni, mi azt gyorsan megtárgyaljuk, és nyitottak vagyunk. Simán odamegyünk mondjuk egy szavalóversenyen bárkihez, hogy szia, te honnan jöttél, vagy bármi, szóval ismeredöek vagyunk.
8/8 anonim válasza:
Utolsó válaszoló!
Kifejtenéd miért gondolod, hogy a vajdaságiak parasztok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!