Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyenek a vajdasági magyarok?

Milyenek a vajdasági magyarok?

Figyelt kérdés
Úgy értem jelem, szokás, stb.
2012. dec. 25. 13:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
kollégiumi szobatársam vajdasági magyar :) nyitott, értelmes lány, értelemszerűen mindkét nyelvet beszéli, viszont nem mindig értem, amit mond, gyakran vissza kell krédeznem, hiszen egészen másfajta tájszólásokhoz vagyok szokva...
2012. dec. 25. 14:01
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Miért, a magyarországi magyarok milyenek? Egyformák?
2012. dec. 25. 18:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Egyformák na igen de én inkább a szokások mentalitásra lenék kíváncsi.
2012. dec. 26. 13:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a pesti ismerőseim mind azt mondták, hogy a vajdaságiak és az erdélyiek egyformán vadasak. :D Az tény, hogy temperamentumosak vagyunk, de kedvesek is. Egyszerű a felfogásunk, nem komplikáljuk túl a dolgokat és nem nyafogunk. Szeretjük a pálinkát és a mulatozást. Szépen beszéljük az anyanyelvünket, ápoljuk a szokásokat, harciasak vagyunk. Mi érdekel még? :)
2013. jan. 29. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:
4-es válaszolónak teljesen igaza van,vadasak vagyunk:D meg minden másban amit leírt. Vannak tájszólásaink ha érdekel pl.mici-bézbólsapka, trénerka-szabadidőruha, patika-cipő, szokk-üdítő most nem jut eszembe több.
2013. júl. 11. 23:49
 6/8 anonim ***** válasza:

4esnek, 5ösnek igaza van. :D

A legnagyobb különbségek talán a szókincs (majca-póló, batri-elem, kikirikis bobi-fölfimogyorós pálcika, patent-rottring, helánka-cicanadrág, slag-tejszínhab... stb), hogy nagyon gyorsan túllépünk a dolgokon. Pl. amin a magyarok órákig tudnak beszélni, mi azt gyorsan megtárgyaljuk, és nyitottak vagyunk. Simán odamegyünk mondjuk egy szavalóversenyen bárkihez, hogy szia, te honnan jöttél, vagy bármi, szóval ismeredöek vagyunk.

2013. szept. 25. 12:13
 7/8 anonim válasza:
0%
Parasztok!
2014. jan. 10. 01:09
 8/8 anonim válasza:

Utolsó válaszoló!

Kifejtenéd miért gondolod, hogy a vajdaságiak parasztok?

2018. jan. 20. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!